• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za sve koji vole Tolkina!

Izvor mondo.rs

Festival posvećen delima Dž.R.R. Tolkina biće održan u junu u Božidarcu.

Tolkindan 2018, tradicionalni festival udruženja Valinor, bice održan 9. juna (subota), u Kulturnom centru Božidarac. Ovogodišnja manifestacija tematski ce uglavnom biti posvecena radu cuvenog engleskog pisca Dž. R. R. Tolkina, autora najpopularnijih književno- filmskih franšiza ("Hobit" i "Gospodar prstenova") i utemeljitelja žanra moderne epske fantastike.

Najlepši citati za sve koji obožavaju citanje

Osim tribina koje ce se iz drugacijih uglova baviti Tolkinovim radom, bice organizovani i razliciti sadržaji za najmlade (kreativne radionice, radionica "Malih kuvara", edukativna igra "potraga za blagom", plesni i muzicki nastupi, strelicarstvo, macevanje...). U saradnji sa udruženjem Autostoperski vodic kroz fantastiku bice predstavljeni neke od najaktuelnijih domacih pisaca fantastike, dok od programa za mlade izdvajamo kvizove i naše cuveno Kosplej takmicenje. Na Festivalu ce biti dodeljene i nagrade za najbolje likovne i literarne radove koji su pristigli na konkurse za decu i odrasle.

"Takode smo planirali posebno druženje sa mališanima obolelim od cerebralne paralize, kako bismo skrenuli pažnju njihovih vršnjaka na probleme sa kojima se svakodnevno suocavaju. Kao i svake godine, naš cilj je da deci, ali i starijima, ponudimo kvalitetan edukativno-zabavni celodnevni program, kojem ce doprineti i brojni gosti. Svojim prisustvom naše dosadašnje festivale uvelicala su neka od najeminentnijih imena domace kulturne scene: Timoti Džon Bajford (koji je svecano otvorio Tolkinfest 2013), Boban Kneževic, Dobrosav Bob Živkovic, Miroslav Lakobrija, Aleksandar Petrovic Seltik, Nenad Gajic," navode organizatori.

Udruženje Valinor se od 2010. godine bavi organizovanjem festivala, promocijama knjiga i filmova, kao i humanitarnim radom sa decom, a posebno smo ponosni na saradnje sa Univerzitetskom decjom klinikom u Tiršovoj i Institutom za majku i dete "Dr Vukan Cupic", izdavackim kucama Carobna knjiga, Portalibris, Odiseja, Darkwood, Književna omladina Srbije, Festivalom gejminga i popularne kulture Games.CON, kao i mnogobrojnim festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Madarskoj i Bugarskoj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE