Novosađanin naduvao 4,05 promila i bacao petarde!

Autor:

Gotovo neverovatna vest iz Novog Sada: 72-godišnjak "naduvao" 4,05 primila! Upola manja količina alkohola u krvi smatra se teškim pijanstvom.

Novosađanin naduvao 4,05 promila i bacao petarde! Foto: MONDO/Petar Stojanović

Novosađanin star 72 godine priveden je prošle sedmice na saslušanje u novosadski Prekršajni sud, zbog toga što je pri proveri alkoholisanosti naduvao 4,05 promila alkohola.

Ovaj nivo alkohola u krvi smatra se akutnim trovanjem i može dovesti do nesvesnog stanja, pa čak i do kome i smrti alkoholisanog lica.

Očigledno da ovo ne važi za pomenutog Novosađanina.

Novosadski "Dnevnik" piše da je isti čovek već dva puta kažnjavan jer je vozio pijan. Njega su ovoga puta saobraćajci zaustavili kad su videli da baca petarde iz automobila kojim je upravljao.

On je kažnjen sa 45 dana zatvora.

zakon, saobraćaj, ilustracije Foto: Mondo/Mario Milojević/ilustracija

Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, vožnja sa nivoom alkohola u krvi većim od dva promila smatra se nasilničkom vožnjom i sankcioniše se sa jednim do dva meseca iza rešetaka i sa 14-16 kaznenih bodova.

Ovo su najznačajnije izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti