• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jugom" od Bečeja do Južne Afrike!

 Predrag Vujić
Autor Predrag Vujić
Izvor mondo.rs

Simpatični momak iz Bečeja, 25-godišnji Ninoslav Trajković, vozi "juga" od rodnog grada do Južne Afrike. I sve zarad humanog cilja! Bravo, Nino! Javio nam se iz Etiopije.

 Ide jugom od Bečeja do Južne Afrike Izvor: MONDO/Oreta Jovanović
Izvor: MONDO/Oreta Jovanović

Ko kaže da je "jugo" krntija?!

Pitajte Ninoslava Trajkovića, 25-godišnjaka iz Bečeja, koji je upravo u svom jugu (koji je tri godine stariji od njega), vozio od svog rodnog grada do Afrike!

Krenuo je 25. aprila na put dug 17.000 kilometara. U utorak je bio u Adis Abebi, u Etiopiji, a cilj mu je Kejptaun u Južnoafričkoj Republici!

On i njegov jugo, koga zove "Rino" (otud i naziv "Avanture Nina i Rina"), proizveden 1989. godine (izvorno 45-ca, kasnije ubačen motor 55), prošli su, za sada, kroz 7 zemalja (Srbija, Bugarska, Grčka, Izrael, Egipat, Sudan, Etiopija), a onda nastavlja put preko Kenije... Za sada je prošao oko 8.000 kilometara.

Ovo mu nije prvi put. Išao je sa "Rinom" i u Mongoliju. Tada smo sa Ninoslavom napravili intervju.


Za razliku od prošlog puta kada je prikupio pomoć za napuštene pse, sada pomaže sugrađanki Ivani Ćurčić, koja je posle operacije tumora na kičmi ostala u kolicima. Pored toga što je imala još dve operacije i jednomesečno zračenje i dok je sve vreme bila u kolicima uspela je nedavno da diplomira.

"Oduševljeni smo njenom voljom i snagom razuma i zato smo odlučili da upravo njoj pomognemo. Iako mi sebe smatramo borcima, ovakvim poduhvatima koji nisu nimalo naivni, ona je za nas pobednica i zato smo se odlučili da joj pomognemo", rekao nam je Ninoslav.

Upitan kako se "jugo" ponaša na putu, odgovorio je:

"Odlično! Da kucnem u drvo, nikakvih problema nisam imao. U utorak mi je jedino otpala prednja leva ratkapna".

A kako se on i "Rino" snalaze na afričkim putevima?

"Afrika je ogroman kontinent i u njemu ima svega. Od pustinje do prašume, od ravnice do planine, tako da nije nikad dosadno", odgovara.

Sa predstavnicom ambasade Srbiji u Adis Abebi Oretom Jovanović
Izvor: MONDO/Oreta Jovanović

Upoznao je mnoge ljude i kaže da su svi prijateljski nastrojeni i nikakvih problema nije imao, kao i da mu je Sudan, za sada, ostavio najjači utisak.

"Da je teško - jeste. Da li sam se do sada osećao usamljeno - naravno da jesam, ipak putujem u zemlje trećeg sveta. Potpuno sam evo vec 30-ak dana. Ali volim ovo što radim iz više razloga. Prvo volim da putujem, upoznajem nove kulture, običaje, ljude. A drugo volim da pomažem i zato je ova avantura, ovo putovanje humanitarnog karaktera. Na cilj bi trebalo da stignem, ako sve bude u redu sa 'Rinom' i sa mnom, za tačno dvadeset dana", kaže Ninoslav za MONDO.

Na Facebook stranici "Adventure team yes we khan. Genghis khan!" možete da pratite avanture Nina i Rina.

MONDO TV: ZAŠTO (NE)VOLIMO JUGO?

Jugo zašto ga toliko (ne)volimo
Izvor: MONDO TV

MONDO TV: Srbin dao otkaz, seo u džip i krenuo na put oko sveta

Bojanu se "smučio" njegov kancelarijski posao, toliko da se spakovao u džip i krenuo na put dug skoro 20.000km od Atlantika do Pacifika. Pustolovinu je počeo u Španiji gde živi, a krajnja destinacija mu je daleki Vladivostok. Trenutno je u Beogradu.
Izvor: MONDO

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

Hrabar dečko :)

johnny

bravo majstore

Darko

Bravo majstore

special image