Jethro Tull u Beogradu!

Autor:

Kultni britanski bend nastupiće u Srbiji ove jeseni!

Harizmatični Ijan Anderson i Jethro Tull nastupaju u Centru "Sava" 14. oktobra u okviru turneje kojom slave 50 godina karijere!

Ovaj kultni britanski rok bend, koji je u karijeri prodao skoro 60 miliona primeraka albuma, bio je na listi najtraženijih grupa kada su koncerti u pitanju.

"Tokom pola veka odsvirali smo više od 3.000 koncerata u 40 zemalja, starijim i mlađim fanovima koji su želeli da čuju rok, folk, džez i pesme inspirisane klasikom," izjavio je Anderson.

Bend je oformljen davne 1967. u Blekpulu, i proslavio se folk rok zvukom. Već sedamdesetih, Jethro Tull kreće u progresiv i hard rok smeru, i decenijama niže uspešne albume i turneje, ali istom brzinom menja i članove benda, osim Andersona.

Izvor: YouTube/JethroTull

"Roling stoun" nazvao je Jethro Tull jednim od komercijalno najuspešnijih, a stilski najekscentričnijih progresiv rok bendova.

U karijeri, bend je izdao 21 studijski album, devet "live" izdanja i 15 kompilacija. Poslednji "novi" materijal bend je izbacio 2003, i nastavio sa turnejama. Pre četiri godine, Anderson je rekao da je Jethro Tull "gotova priča", da bi se ipak predomislio i odlučio da u velikom stilu proslavi 50 godina od prvog albuma "This was".

Danas bend nastupa u sastavu Anderson, Florijan Ofal (gitara), Džon O'Hara (klavir, harmonika, vokal), Dejvid Gudijer (bas, vokal) i Skot Hamond (bubnjevi).

Ulaznice za ovu istorijsku svirku u prodaji su od četvrtka, 24.maja po cenama: 1.990,00, 2.800,00 , 3.400,00 i 3.990,00 dinara na blagajni Sava Centra i svim prodajnim mestima Eventima.

Povezano

Sve vesti