Blago železničarima:Grupna zaštita za 11.228 ljudi

Autor:

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja, Zorana Mihajlović, potpisala je danas kolektivne ugovore sa sindikatima i poslovodstvom četiri železnička preduzeća.

5
A- A A+
voz, švajcarac, švajcarski, železnica Foto: Mondo/ Goran Sivački

Kolektivni ugovori će, kako je saopšteno, omogućiti bolje uslove rada za 11.228 zaposlenih na železnici.

Četiri železnička preduzeća formirana 2015. godine - Infrastruktura Železnice Srbije, Srbija Kargo, Srbija Voz i Železnice Srbije - tako su dobila svoje prve kolektivne ugovore, koji su usklađeni sa novom organizacijom i novim sistematizacijama radnih mesta.

Radne knjižice za srećnike u Železnici

"Zaposleni u železnici prošli su kroz teške periode u prethodnih od 30 do 40 godina i u svim tim teškim periodima bili su odgovorni prema svom preduzeću i prema državi. Sve što smo radili u prethodne tri godine, radili smo zajedno, i ako postoje radnici kojima treba da se poklonim, to su sigurno radnici na železnici", rekla je Mihajlovićeva.

Predsednik Sindikata izvršnih službi srpskih železnica Nebojša Nikić zahvalio je potpredsednici Vlade na trudu u vezi sa zaključivanjem kolektivnih ugovora.

"Zaposlenima na železnici niko nije izašao u susret kao što je to uradila potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. Ovo je četvrti i do sada najbolji kolektivni ugovor koji pamtim", rekao je Nikić.

Povezano

Sve vesti