MONDO/Tanjug

Roditelji u šoku: Đaci gledali snimak abortusa!

Autor:

Prilikom predavanja o značaju porodice i rađanju učenici osnovne škole "Branko Radičević" u Batajnici odgledali su dokumentarni film u kojem su prikazane eksplicitne scene prekida trudnoće.

77
A- A A+

Ilustracija Foto: MONDO/Stefan Stojanović Ilustracija


Redakciji lista "Politika" kako se navodi, javio se otac jedne učenice tvrdeći da je đacima sedmog razreda prikazan film u kojem je do detalja prikazano šta se dešava sa fetusom tokom prekida trudnoće.

To je potvrdila i direktorka škole Ljiljana Mijić navodeći da je pomenuto predavanje bilo najavljeno kao predstavljanje knjige Biljane Spasić i da u njemu nije bilo ničeg spornog, osim poslednjih nekoliko minuta, kada su prikazane potresne scene.

Ona je rekla da pre te scene nije bilo razloga da prekine predavanje jer je sve što je rečeno bilo značajno.

"Priznajem da sam bila pomalo u šoku i da bih volela da se to nije desilo", izjavila je direktorka batajničke škole.

Osvanule ČITULJE nerođenim devojčicama

Školu su pozvali i prosvetni inspektori koji će, prema saznanjima "Politike", obaviti vanredni inspekcijski nadzor.

Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, kaže za "Politiku" da bi rukovodstvo škole, u najmanju ruku, trebalo da uputi javno izvinjenje roditeljima.

"Neko od osoblja trebalo bi da unapred pregleda sav materijal koji se prikazuje đacima kako do ovakvih situacija ne bi došlo. Da je ova procedura poštovana, veroučitelj ili direktor je mogao da zamoli predavača da izostavi snimke abortusa", izjavila je ona.

U Srbiji abortira 1.000 devojčica godišnje!?

Autorka predavanja kaže da nekoliko slika u američkom dokumentarnom kratkom filmu "Rađanje, ženina odluka" koji je prikazan đacima, nije prijatno, kao ni taj video-snimak, ali da devojčice koje odgledaju film neće sebi dozvoliti da se nađu u sličnoj situaciji.

Slogani za podsticanje rađanja: Epilog, konačno


 Pogledajte i Mondo prilog o istoriji abortusa:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti