Milošević: Da sam selektor, zvao bih i Lukića

Autor:

Savo Milošević se slaže sa spiskom Mladena Krstajića, ali dodaje da bi on dopisao još samo jedno ime - da je selektor.

1
A- A A+
saša lukić, sasa lukic Foto: MN Press

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević kaže da se na spisku, koji je selektor reprezentacije Mladen Krstajić objavio, nalaze trenutno najbolji srpski igrači, ali i da bi voleo da je poziv dobio vezista Torina Saša Lukić.

Krstajić je juče saopštio širi spisak od 27 fudbalera sa debitantima Milanom Rodićem, Lukom Jovićem i Nikolom Milenkovićem, što znači da četvorica moraju da otpadnu do početka Mundijala.

"Potpuno se slažem sa spiskom koji je selektor odabrao. Da sam ja selektor, a nisam imao nikakav uticaj na ovaj spisak, birao bih samo još jednog igraca. Mladog Sašu Lukića iz Torina koji je igrao na pozajmici u Levanteu", rekao je Milošević gostujući na televiziji Prva.Milošević, koji je odigrao 102 utakmice i postigao rekordnih 37 golova za nacionalni tim, dodao je da se njegov bivši saigrač iz reprezentacije vodio pre svega formom igrača u protekloj polusezoni.

"Zvao je igrače koji su u omladinskom stažu potvrdili svoj kvalitet i koji već godinama igraju u inostranstvu i stekli su iskustvo. Nema velike filozofije. Spisak je upravo ono što je najbolje u Srbiji što imamo. Dobro je što se selektor opredelio za 8-9 mladih fudbalera".

Mladen Krstajić, Predrag Đorđević, Savo Milošević i Nenad Džodić. Foto: MN Press/Arhiva Mladen Krstajić, Predrag Đorđević, Savo Milošević i Nenad Džodić.


Uveren je i da promena kapitena, odnosno oduzimanje trake Branislavu Ivanoviću, se neće odraziti na atmosferu.


"Siguran sam na neće biti negativnih efekata zbog promene kapitena i selektora. Krstajić ima dovoljno jak autoritet, dugo je bio i reprezentativac i zna dobro kako to sve izgleda i da prepozna situaciju. Kada je promenjen kapiten rekao sam da to neće značiti ništa, Bane je profesionalac i već je pokazao da će raditi svoj posao bez problema", zakljucio je Milošević.

Srbija će na Svetskom prvenstvo igrati u E grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom, koja je prvi rival 17. juna u Samari.

Povezano

Sve vesti