Partizan ima novu "devetku"

Autor:

Nemanja Nikolić danas je predstavljen u prostorijama FK Partizan. Dosadašnji napadač Spartaka potpisao ugovor na trui godine, nosiće "devetku".

"Desetka" i "Devetka" na leđima su "najteži" brojevi. Mnogi majstori i ljubimci Partizanove publike su nosili baš ove brojeve na dresovima. Momčilo "Moca" Vukotić, Dragan Mance...

Kada zadužiš jedan od ta dva broja, pretpostavka je da vrediš. Ali, i da je odgovornost na tvojim leđima veća od onih "običnijih" brojeva.

Partizanovu "devetku" u naredne tri godine (ako naravno ispuni ceo ugovor) nosiće Nemanja Nikolić, 25-godišnji Kraljevčanin, dosadašnji fudbaler subotičkog Spartaka, sa iskustvom igranja u Kazahstanu i u Rusiji (na istok je otišao iz crnogorskog Grblja - tri sezone proveo u Rostovu, jednu u Aktobeu).

"Napravio sam veliki korak u karijeri i presrećan sam što sam došao u veliki klub kao što je Partizan. Nadam se da ću opravdati očekivanja ljudi koji su još pre šest meseci insistirali da dođem ovde. Želim da se što pre adaptiram na rad i saigrače jer će mi to pomoći da se osećam što bolje i da pružam bolje partije", rekao je Nikolić.

ILIEV: NEOPHODNI SU NAM GOLOVI

"Samo što smo završili sezonu, krenuli smo u ofanzivu - pravljenje tima za sledeću godinu. Krenuli smo od onoga što nam je najpotrebnije i što je manjaklo u prethodnoj - to su realizatorske sposobnosti. Dakle, igrač koji može da nam donese mnogo golova. Nemanju sam želeo još u januarskom prelaznom roku... dočekali smo ga sada. Odigrao je sezonu na vrhunskom nivou, u idealnom je timu prvenstva i verujem da ćemo sa njim dobiti ono što nam je potrebno".

Uz Đorđa Jovanovića, možda i Leandre Tavambu (ako ostane), Ognjena Ožegovića i starog-novog saigrača Đorđa Ivanovića, Nikolić će činiti navalu crno-belih. Nikolić će nositi "devetku", ali ne znači da će biti klasičan centarfor, jer može da igra i kao "drugi napadač".

"Najviše mi odgovara da igram u napadu, ali ujedno mogu i da porkivam poziciju iza napadača kao što je bio slučaj kada sam igrao sa Đoletom Ivanovićem igrao u Spartaku", kaže Nikolić.

Ivanović će mu, svakako, biti od najveće pomoći da se uklopi u novu sredinu, a jasno je da su ambicije Partizana i sve što taj dres nosi i zahteva, mnogo veći od svega što sa čim se do sada u karijeri suočavao.

"Veliki klub donosi određeni pritisak s kojim ću uspeti da se izborim pre svega uz Ivanovićevu pomoć, a onda i ostalih saigrača koji su njemu pomogli da prebrodi psihoološku barijeru dolaska iz manjeg u veliki klub. Nadam se da će moj period adaptacije kraće da traje nego kod njega. Prednost mi je što Đole (Ivanović) već tu i biće mi lakše da uz njega prebrodim pritisak", kaže Nikolić.

Želja mu je da sa Partuzanom osvoji "duplu krunu", a na pitanje kome bi najviše voleo da da gol, odgovor je bio očekivan: "Pa, naravno, Crvenoj zvezdi".

Iliev je rekao da pripreme počinju 9. i 10. juna (pregledi i testovi), a 11. juna je "prozivka".

"Verujem da ćemo do početka priprema dovesti još nekoliko igrača. Što se tiče odlazaka, nisam siguran da ćemo tako brzo realizovati te transfere, jer počinje Svetsko prvenstvo i to će se dešavati poslče Mundijala", rekao je Iliev.

EVO CELE PROMOCIJE

Izvor: FK Partizan

Povezano

Sve vesti