MONDO/Agencije

SRAMNO: Albanci kamenovali, opet Srbin uhapšen

U jeku skandaloznog kamenovanja Srba u Petriću na Kosovu, samo zato što su hteli da zapale sveće u selu iz kog su proterani, stiže vest da je policija Kosova uhapsila Srbina Lj.B. (53).

3
A- A A+
hapšenje, lisice Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Lj. B. (1965) je uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u ubistvu Albanaca u selu Petrič kod Kline, preneo je danas portal Koha.net.

Iz pritvora je posle pet popodne oslobođen, javlja RTS.

Pozivajući se na izvore iz kosovske policije, portal je preneo da je Lj.B. uhapšen tokom "incidenata" u selu Petrič, do kojih je došlo kada su lokalni Albanci blokirali a zatim i napali grupu raseljenih Srba koja je u seoskoj crkvi pokušala da obeleži seosku slavu.

Albanci napali Srbe, ima povređenih! (VIDEO)

"Kosovski Srbin Lj.B., rođen 1965. godine, identifikovan je od strane učesnika protesta kao osumnjičeni za masakr koji je 29. marta 1999. godine izvršen u selu Petrič i priveden je u policijsku stanicu radi dalje provere", saopštila je policija tzv. nezavisnog Kosova.

Policija je potvrdila da je tokom protesta u selu Petrič povređen 23-godišnji državljanin Srbije R.K. koji je ambulantnim vozilom u stabilnom stanju prebačen u bolnicu u Peći na dalje lečenje.

Kamenovana i ambulanta u Suvom Dolu!

"Policija vodi intenzivnu istragu i radi na hapšenju osumnjičenog koji je povredio R.K.", dodaje se u saopštenju.

Raseljeni Srbi koji su u Petriču pokušali da obeleže seosku slavu Svete Trojice napustili su selo oko 13.50 i pod pratnjom policije otišli prema Peći.

Srpski mediji sa Kosova i Metohije preneli su ranije da je troje Srba povređeno u Petriču kada ih je napala grupa lokalnih Albanaca koji nisu hteli da im dozvole da u lokalnoj crkvi obeleže seosku slavu.

Povezano

Sve vesti