Tanjug

Abramovič postaje Izraelac, seli se u Tel Aviv

Autor:

Ruski tajkun i vlasnik Čelsija, Roman Abramovič, uzeo je danas izraelsko državljanstvo i preseliće se u Tel Aviv, objavili su izraelski mediji.

4
A- A A+

Portal Ynet, koji pripada listu sa najvećim tiražom "Jedit Aharonot", navodi da je Abramovič u Tel Avivu i da je dobio dokumenta kojima se "potvrđuje njegov status kao građanina Izraela", preneo je Rojters.

Zvanične potvrde ove informacije zasad nema, a ni portparol Abramoviča nije želeo da je komentariše.

Nedavno su izraelski mediji objavili da se Abramovič odlučio da uzme izraelsko državljanstvo pošto mu je istekla poslovna viza u Britaniji. Britanski medijis su spekulisali da za obnovu vize Abarvmovič mora da "dokaže poreklo imovine".

Tada se pisalo da će Abramovič (51) kupiti kuću u Tel Avivu.

Prema Forbsu, Abramovič je "težak" 9,1 milijardu dolara, 139. je osoba na svetu po bogatstvu, a 12. u Rusiji 2017. godine.

Abramovič je čest posetilac Izraela i ima filantropski odnos prema toj državi, kao i prema jevrejskim zajednicama u Rusiji.

Zašto Abramovič nije gledao Čelsi? Nema vizu!

On je dobio specijalnu nagradu Federacije jevrejskih zajednica Rusije zbog toga što je dao poklonio više od 500 miliona dolara u poslednjih 20 godina za potrebe Jevreja u Izraelu i Rusiji.

Njemu je nedavno istekla britanska viza, a britanski mediji su pisali da ona nije obnovljena zbog veza Abramoviča i ruskog predsednika Vladimira Putina.

UDAR: Spisak zemalja koje kreću na Putina

Tim povodom oglasio se i portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov rekavši da problem s britanskom vizom Abramoviča nije u nadležnosti Kremlja i da je to Abramovičev problem, a ne Moskve, prenosi Tass.

Povezano

Sve vesti