mondo.rs

Nova Sudijska komisija, tu su Vujović i Mrakić

Autor:

Zoran Petrović izabrao tim saradnika u Sudijskoj komisiji FSS.

10
A- A A+
Majo Vujović Foto: MN Press

Odbor za hitna pitanja FSS raspustio je protekle sedmice Sudijsku komisiju i dao "mandat" Zoranu Petroviću, a nekadašnji srpski arbitar oformio je danas svoj tim saradnika.

Za razliku od prethodne Sudijske komisije koja je imala tri člana, nova će, kako to nalaže i Statut, imati pet i njome će predsedavati upravo Zoran Petrović iz Beograda i biti zadužen za delegiranje arbitara Superlige i Prve lige Srbije.

Pomagaće mu imenjak Zoran Petrović (Soko Banja) koji će delegirati posmatrače utakmica prva dva ranga srpskog fudbala, a Boško Jovanetić (Užice) će raditi analize suđenja.

Jovanetić se penzionisao 2014. godine, a još jedan "sveži penzioner" je član komisije. To je Majo Vujović (Novi Sad) koji je prošle srede sudio finale Kupa Srbije, dok je poslednji Dušan Mrakić (Beograd) koji je već bio u Sudijskoj komisiji, ali i na mestu potpredsednika FSS.


Njih dvojica će biti zaduženi za praćenje suđenja na utakmicama Srpskih liga.

Podsetimo, prethodnu Sudijsku komisiju činili su Milan Karadžić, Rade Đurović i Dejan Filipović, ali su iz Fudbalskog saveza Srbije odlučili za promene nakon suđenja Srđana Obradovića na meču Spartak - Radnički (2:0).

Povezano

Sve vesti