Mladen Šolak

Šta golmani "orlova" kažu o lopti za Mundijal

Autor:

"Ima čudnu putanju, lakša je - kao i sve adidas lopte...".

Šta golmani "orlova" kažu o lopti za Mundijal Foto: MONDO/Mladen Šolak

Kao i pred svako Svetsko prvenstvo, kompanija adidas pripremila je i za Mundijal u Rusiji novi dizajn lopte, po ugledu na tip fudbala "Telstar", sa Svetskog prvenstva u Meksiku 1970. godine.

Uoči prvog popodnevnog treninga "orlova" i starta dugo iščekivanih - završnih priprema za Mundijal, trener golmana reprezentacije Nemanja Jovšić poređao je lopte u red, dok su se fudbaleri spremali da izađu na teren.

Posle treninga, Marko Dmitrović rekao je kako je braniti gol od nove adidasove "Telstar 18" lopte.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak


"Trenirali smo i pred martovsko okupljanje sa tim loptama. Kao i svaka adidas lopta, dosta su lakše od ostalih, ima čudnu putanju kada se udari sa velike distance... Nisu toliko za golmane baš pogodne, ali imamo dosta vremena da se naviknemo i spremićemo se do Mundijala", rekao je Dmitrović posle treninga u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi.

Podsetimo, Krstajić je na početak priprema pozvao četvoricu golmana (Vladimira Stojkovića, Marka Dmitrovića, Predraga Rajkovića i Aleksandra Jovanovića), a na Mundijal će povesti trojicu. U ponedeljak, 4. juna isteći će poslednji rok do kojeg će Krstajić morati da saopšti koji čuvar mreže će biti prekobrojan pred put u Rusiji.

- INFORMACIJA O ULAZNICAMA ZA PRIJATELJSKE UTAKMICE -

Reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice pred Svetsko prvenstvo i izazove protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila odigraće u Gracu, na stadionu Merkur Arena (15.400). Prvi kontrolni meč je 4. juna od 20 časova protiv aktuelnog šampiona Južne Amerike - Čilea, dok se druga utakmica igra 9. juna od 18 sati protiv selekcije Bolivije. Cene ulaznica su za tribine iza golova 30 evra, istok i zapad 50 evra, loža košta 100 evra. Možete ih nabaviti i preko sajta FSS.

Povezano

Sve vesti