Tanjug

Fidu uslovna za napad na Predraga Danilovića

Autor:

Viši sud u Beogradu osudio je danas na uslovnu kaznu zatvora od godinu i po dana Branka Filipovića zvanog Fido zbog napada na svog kuma, proslavljenog košarakaša Predraga Danilovića.

5
A- A A+
Predrag Danilović Foto: MN Press Predrag Danilović

Napad se dogodio u maju 2013. godine u kafani "Kafanica" na Košutnjaku.

Filipović je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je krajem aprila zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, a koji je danas potvrdio sud.

Filipoviću je prema sporazumu izrečena uslovna kazna zatvora od godinu i po dana sa rokom provere od četiri godine, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Uslovna osuda znači da kazna neće biti izvršena ukoliko u roku od četiri godine ne izvrši novo krivično delo.

Prema sporazumu Filipović je priznao da je Daniloviću naneo teške telesne povrede u svojoj kafani "Kafanica" na Košutnjaku 18. maja 2013. godine.

Fido negira da je hteo da ubije Danilovića

Filipović je od početka postupka negirao da je pokušao da ubije Danilovića za šta je prvobitno bio optužen i više puta pregovarao sa tužilaštvom o zaključenju sporazuma.

Prvom presudom, koja je ukinuta odlukom Apelacionog suda bio je osuđen na četiri i po godine zatvora, pa je suđenje ponovljeno i već je bilo u završnoj fazi kada je do nagodbe ipak došlo.

Danilović izboden

Danilović u ovom postupku ima status oštećenog.

Filipović je od 18. maja do 2. juna 2013. godine, kada je uhapšen, bio u bekstvu, dok se Danilović u Kliničkom centru Srbije oporavio od napada.

Povezano

Sve vesti