mondo.rs

Tri vežbe koje najčešće radimo pogrešno

Autor:

Evo koje vežbe ljudi najčešče rade pogrešno i kako tačno treba da se rade.

0
A- A A+
vežbanje, trening, treniranje Foto: MONDO/Dragana Todorović

Jeste li se ikada pitali kako to da upkos tome što vežbate ne vidite rezultate? Moguće je da vežbe ne radite pravilno, te da one zbog toga i ne daju željene rezultate.

Fitnes trener Simon De La Ru otkriva koje vežbe se najčešće izvode pogrešno i kako treba da se rade.

Izdržaj

Ako ovu vežbu izvedete kako treba, angažujete mišiće leđa, ruku, ramena, zadnjice. Ali, vrlo je moguće da telo ne držite u položaju u kojem bi trebalo. Umesto da gornji deo leđa izvijete na gore, a donji deo spustite bezmalo do poda, ispružite ruke i zadnjicu izvucite na gore, tako da vam leđa budu prava.

Trbušnjaci

Ovo je jedna od najboljih vežbi za trbušne mišiće. Dok se spuštate i podižete da biste zategli mišiće, važno je da zaštite ruke i vrat.

Kada ruke stavite pod glavu, ni u kom slučaju ih ne spajajte u laktovima ispred lica. Važno je da ruke budu savijene u laktovima, ali raširene, kao kada legnete i stavite ruke pod glavu.

Jumping Jacks

Reč je o vežbi koja podrazumeva da stanete uspravno, skupljenih ruku uz telo, a zaitm skačete uvis tako da raširite noge i ruke podignete iznad glave, pa se vratite u početni položaj.

Ta vežba se uglavnom radi već na časovima fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi, ali je i dalje mnogi ne izvode pravilno.

Da biste je uradili pravilno, vodite računa da kada ispružite ruke iznad glave, one budu razdvojene u širini ramena. A kada skočite, kolena treba da budu razdvojena takođe u širini ramena. Ni slučajno ne savijajte kolena ka unutra, tj. kolena bi trebalo da prate zglobove.

Povezano

Sve vesti