Beta

Radnički u poseti UEFA: "Nema draži bez Niša..."

Autor:

Klub sa stadiona "Čair" trudi se da zaista vrati Evropu u svoj dom, a ne da igra kao domaćin na drugim terenima.

7
A- A A+
radnicki nis, radnički niš, cair, čair Foto: MN Press

FK Radnički Niš izborio je plasman u Evropu i još veruje da će uspeti da je posle nekoliko decenija definitivno vrati u Niš.

Da bi se to dogodilo, klub sa stadiona "Čair" moraće da ispuni uslove, o kojima su predstavnici Radničkog razgovarali sa predstavnicima UEFA.

Predsednik fudbalskog kluba Radnički sa zamrznutom funkcijom Ivica Tončev izrazio je danas uverenje da će, uz neophodne i precizno definisane korekcije, ta ekipa na stadionu Čair u Nišu igrati kvalifikacije za Ligu Evropa.

"Nakon iscrpnih razgovora sa predstavnicima Evropske fudbalske unije u Ženevi, ukazano nam je na sve nedostatke koje treba ispraviti kako bi Radnički igrao na Čairu. Klub je ozbiljno prionuo rešavanju tih problema i verujem da ćemo igrati na Čairu. Kao što sam ranije rekao, nema fudbalske draži ako Radnički bude igrao van Niša", rekao je Tončev agenciji Beta.

Radnički se plasirao u Evropu posle 35 godina, pošto je u nedavno završenoj sezoni zauzeo treće mesto u Super ligi Srbije.

Protivnika u prvom kolu kvalifikacija Radnički će dobiti na žrebu 19. juna u Nionu. Niški klub je povlašćen u toj rundi.

Srbiju će u toj rundi predstavljati i Spartak iz Subotice, dok će u drugom kolu početi Partizan. Aktuelni šampion Crvena zvezda igraće kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Povezano

Sve vesti