• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goša ponovo otišla u stečaj

Izvor Beta

Privredni sud u Požarevcu ponovo je doneo rešenje o otvaranju stečaja u fabrici šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci, potvrdio je za portal eKapija stečajni upravnik Aca Mitić iz Žagubice.

 fabrika Goša ponovo otišla u stečaj Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović



Odluku je donela stečajni sudija Zvezdana Karaklajić na predlog Društva za trgovinu i usluge AA Capital Consulting 2017 Zemun.

Na predlog te firme rešenje o pokretanju stečaja u fabrici iz Smederevske Palanke bilo je doneto i novembra prošle i januara ove godine, ali ga je u oba slučaja Apelacioni sud ukinuo, zbog proceduralnih razloga.

Za "eKapiju" je stečajni upravnik "Goše" rekao da očekuje da sada konačno počne stečajni postupak i da ovoga puta neće biti žalbi, jer je zakonski zastupnik promenjen pre pokretanja novog stečajnog postupka.

"Prvo poverilačko ročište biće 21. juna, a 90 dana nakon toga biće verovatno proglašeno bankrotstvo. Zatim kreće procena imovine, a do kraja godine, najverovatnije u novembru, biće raspisan i javni poziv za prodaju", kazao je Mitić.

On je objasnio da program reorganizacije "Goše" jedino može da podnese Poreska uprava, što ne veruje da će se desiti, jer "da je država htela da pomogne Goši to bi već učinila".

Vlasnik "Goše" bila je slovačka ŽOS Trnava koja je u aprilu 2017. fabriku prodala kiparskoj firmi Lisnart, a potraživanja prenela na ćerku firmu ŽOS Zvolen.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image