MONDO/Agencije

"Digitalci" polažu matematiku za IT odeljenja

U 14 gimnazija u Srbiji danas se od 10 do 12 sati održava prijemni ispit iz matematike za upis učenika u IT odeljenja - specijalizovana odeljenja za đake sklone računarskim naukama.

0
A- A A+

škola, đaci, učenici, studenti, učenje, ispitni rok, učionica, fakultet Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Na prijemnom ispitu zadaci su srednjeg i naprednog nivoa, a za polaganje se prijavilo 2.789 učenika, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako se dodaje, učenici će posle četiri godine školovanja u specijalizovanim IT odeljenjima steći sva neophodna znanja i veštine za rad u IT industriji, ali biće i odlično pripremljeni za nastavak školovanja na nekom od fakulteta ili viših škola IT usmerenja.

Deco, idite u IT odeljenja, evo i zašto!

Osim toga, dobiće i široko gimnazijsko znanje koje im omogućava da, ukoliko žele, nastave školovanje u nekom potpuno drugom pravcu.

U saopštenju se navodi i da će učenici ovladati svim osnovnim, ali i nekim naprednijim konceptima programiranja i upoznati se sa različitim pristupima rešavanju problema programiranjem.

Razumeće računarske mreže, mrežne slojeve i protokole i znati šta je potrebno da računarske mreže budu bezbedne.

Broj učenika, kao i u ostalim specijalizovanim gimnazijskim odeljenjima biće 20, piše u saopštenju u kom se dodaje da će se veći deo nastave takozvanih računarskih predmeta odvijati u grupama od 10 učenika.

Povezano

Sve vesti