mondo.rs

Pomoću papira odredite ton kože

Autor:

Evo kako da pomoću papira odredite da li imate topao ili hladan ton kože i koje boje vam najbolje stoje u skladu sa tim.

Nekome pastelne nijanse stoje prelepo, a drugi u njima izgledaju bledo i "isprano" - to zavisi od tona vaše kože, a evo kako da izaberete nijansu koja vam savršeno odgovara.

Najpre, uzmite parče belog papira kako biste odredili da li vam koža ima tople ili hladne tonove.

Primaknite papir licu i pogledajte da li vam koža izgleda blistavo i sjajno ili je bez sjaja i deluje "mrtvo".

Ako vam je koža sjajna u odnosu na papir, onda imate hladan ton koji obično ima plavi podton, a ako je obrnuto, onda imate topao ton kože, koji ima žuti podton.

Drugi test koji možete da uradite je test vena - pogledajte zglobove. Ako su vam vene plave, imate hladan ton kože, a zelenkasta nijansa vena pokazuje da imate topao ton kože. Inače, vene su naravno svima plave, ali ako koža ima žuti podton, one deluju zelenkasto.

Sada kada ste odredili kakav vam je ton kože, imajte na umu da bi, u skladu sa tim i bojom kose, trebalo da birate boje odeće koju nosite, posebno one koja vam je najbliže licu. To ne znači da morate da zaboravite na omiljene boje ako vam ne stoje lepo - bliže licu nosite boju koja vam najbolje odgovara, a onda dodajte detalje i slojeve u svojim omiljenim nijansama.

Ako imate tople tonove kože, vama najbolje pristaju nijanse braon, zelene, zlatne i crvene. Hladnom tonu kože laskaju plava, pink, srebrna i ljubičasta.

Crvenokose

Osobe koje imaju crvenu kosu trebalo bi da nose odeću u tonovima plave jer to stvara sjajan kontrast.

Takođe, zelena i tirkiz će na vama izgledati sjajno.

Brinete

Brinetama odlično stoji odeća crvene boje, ali i burgundi nijansa.

Crnokose

Crna kosa je idealna "podloga" za sve nijanse žute. Ljudima koji imaju neku drugu boju kose često žuta ne stoji tako dobro, zato iskoristite priliku da zablistate u žutom.

Plavuše

Prljavo roze ili svetlo roze izgleda savršeno na plavokosim osobama. Imajte na umu da za vas nisu pastelne boje.

Ako volite da eksperimentišete i nosite razne boje bez obzira na ton kože, samo napred! Izaberite nijansu koja odgovara vašoj ličnosti, život je ionako previše kratak da biste se "stopili sa okolinom".

Povezano

Sve vesti