"Živa" vodio srpske umetnike do bronze u Moskvi

Autor:

Milan Kalinić odbranio penal u poslednjoj seriji...

2
A- A A+

Lep uspeh umetničke reprezentacije Srbije!

Naša selekcija osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u fudbalu za umetnike koje se održava u Moskvi pošto je savladala Veliku Britanije - i to posle boljeg izvođenja jedanasteraca - 5:4.

Ovogodišnji šampion je Rumunija, dok je domaćin Rusija osvojila srebro.


Srpski tim se iz Moskve vraća sa tri priznanja i pored bronzane medalje sa fudbalskog dela takmičenja, nosi i dve nagrade iz muzičkog dela programa. Našoj ekipi pripao je Gran pri, najviše priznanje festivala "Art fudbal" u toj kategoriji, dok su srpski didžejevi osvojili srebrnu medalju.

Poznati voditelj i glumac Milan Kalinić se ove godine pridruzio srpskom timu i meču za treće mesto odbranio je penal, što je donelo pobedu reprezentaciji Srbije.

"Prvi put sam na ovom prvenstvu i najdraže mi je od svega sto sam sve ove momke upoznao i stekao nove prijatelje. Sve je bilo sjajno i koncerti i utakmice i atmosfera", kazao je Kalinić.

Srbiju su na Svetskom prvenstvu u fudbalu predstavljali: kapiten i glumac Andrija Kuzmanović, režiser Emir Kusturica, muzičar Bane Lalić, pevač "Leksington benda" Bojan Vasković, muzičar Marko Marić, glumac Lazar Đukić, glumac Marko Gizdavić, glumac Miloš Petrović, glumac Luka Tabašević, pevač Milan Mitrović i drugi. Selektor srpske reprezentacije je legendarni trener Milan Živadinović.

Ovogodišnja manifestacija "Art fudbal" je i uvertira za predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će se održati u Rusiji od 14. juna do 15. jula.

Izvor: YouTube/ArtFootballfest

Tagovi:

Povezano

Sve vesti