• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobre vesti za buduće preduzetnike!

Izvor Tanjug

Premijerka Ana Branbić najavila poreske olakšice za početnike u biznisu.

Ona je izjavila  večeras da će od 1. oktobra od plaćanja poreza i doprinosa u godini osnivanja firme i narednoj godini, biti oslobođeni svi oni koji su šest meseci bili nezaposleni, kao i oni koji su završili fakultet u poslednjih šest meseci.


"Država podržava razvoj preduzetništva i daje olakšice ljudima koji su spremni da rizikuju i započnu biznis", kazala je premijerka na dodeli nagrada "Najbolje iz Srbije" za robne marke i korporativne brendove u zemlji.

Ona je kazala da svaki uspeh treba da bude prepoznat, a pogotovo u oblasti privrede.

Kako je navela, za nagradu "Najbolje iz Srbije", koju dodeljuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije od 2004. godine, do sada je bilo 1.850 kandidata, a priznanje je dobilo 340 brendova.

Finansijska pismenost ulazi u škole

Među dobitnicima te nagrade su, kako je istakla premijerka, i mala poljoprivredna gazdinstva i veliki sistemi, što je dokaz da privreda Srbije u svim oblastima ima uspešne brendove.

"Cilj nagrade je da se prepoznaju neafirmisani brendovi i oda priznanje onima koji su već dokazani na tržištu i pokaže da Srbija ima kvalitetne proizvode", rekla je Ana Brnabić.

Ovogodišnji dobitnici su ajvar "Bakina tajna", sokovi "Nektar family", "Merix", "P...S...Fashion", aparati "Gorenje", pirotska peglana kobasica, "But&Co Sremski kulen", spanać iz Carske Bare.

Nagrađeni su "Vrtlari", "Bambi", "Nektar", "Aura", "Alfa-plam", "Nis", aerodrom "Nikola Tesla" Beograd, "Energy Net", "Happy hony", "HBIS group Serbia Iron and Steel", "Alumil", "YU Industry", Tamburica fest, Grand hotel, etno kompleks "Vrdnička kula", "HARDER DIGITAL SOVA" i "Knez Petrol".

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da su nagrade dodeljene u 24 kategorije i da je za svaki od nagrađenih proizvoda bilo ključno to što je stekao poverenje potrošača.

Ljajić je istakao da se na tržištu dešavaju česte promene i da će se u narednih 10 godina navike potrošača promeniti kao i u poslednje četiri decenije.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da je slogan ovogodišnje dodele priznanja "Kako se na srpskom kaže bravo", izabran zbog toga što je u "u Srbiji teško reći bravo".

Čadež je istakao i da prozvodi koji dobiju to priznanja otvaraju vratana tržišta.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Soko

...."koji su spremni da rizikuju"... E ja nisam spreman ....

Baobab

Kad pročitam šta je nagradjeno i nazive firmi jasno je da smo ostali bez industrije... samo klopa i benzin strašno... sve je uništeno ni čačkalice ne proizvodimo

Профи сељак

Па ево ‘тео би да кренем са малином.

special image