El Hadari ima 45 godina i kapiten je Egipta

Autor:

Ako mu Kuper da priliku da brani koji minut na Svetskom prvenstvu, postaće najstariji učesnik Mundijala u istoriji.

Esam El Hadari nalazi se na spisku reprezentacije Egipta za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Hektor Kuper odlučio je da na Mundijal povede čedrdesetpetogodišnjeg golmana i ako mu da priliku da brani promovisaće ga u najstarijeg aktera u istoriji svetskih prvenstava.

Naravno, pod uslovom da mnogi igrači u prošlosti nisu krili godine...

Esam je za Egipat debitovao 1996. godine, dakle u vreme kada se pojedini igrači koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu nisu ni rodili. Za "faraone" brani pune 22 godine i vrhunac u karijeri doživeo je sa 45.

Mogao je El Hadari da bude i u Italiji 1990, na poslednjem Mundijalu na kojem je Egipat učestvovao. Imao je tada 17 godina (rođen 15. januara 1973).

Golman saudijskog Al Tavuna do sada je u karijeri branio čak na 157 utakmica za Egipat, ali nije rekorder, jer Ahmed Hasan, koji je inače mlađi od El Hadarija i to dve godine, ima 184 nastupa.

Kolumbijac Farid Mondragon je pre četiri godine postao najstariji fudbaler koji je igrao na svetskim prvenstvima. On je u 85. minutu utakmice protiv Japana dobio priliku da obori rekord Rodžera Mile. U tom trenutku golman Kolumbije je imao 43 godine i tri dana.

Kamerunac Mila je u Italiji, kada je bio zvezda Mundijala, imao 38, a u SAD 42 godine. Mada, mnogi smatraju da je Mila stariji i da 20. maj 1952. nije tačan datum njegovog rođenja.

Izvor: YouTube


Tagovi:

Povezano

Sve vesti