Predložena smena direktora niškog aerodroma!

Gradsko veće Niša usvojilo je danas predlog za razrešenje Vladice Đurđanovića sa mesta direktora niškog aerodroma"Konstantin Veliki."

48
A- A A+

niš, reka nišava, srbija, reka, turizam, grad, obala, šetalište, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

To je  potvrdio Tanjugu gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Gradsko veće je predložilo razrešenje zbog nezakonitog povećanja plata radnicima aerodroma o trošku gradskog budžeta.

U roku od 20 dana budžetska inspekcija će završiti zakonsku proceduru, a potom će biti zakazana sednica Skupštine grada Niša, na čijem će se dnevnom redu naći predlog za razrešenje.

Obrazloženje je da je Đurđanović u periodu od 2015. do 2018. godine ispalaćivao plate koje su veće nego što je zakonom dozvoljeno.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur je na sednici veća istakao da je aerodorm od 2015. do 2018. godine povećao osnovicu za zarade za dve trećine.

"Najdrastičniji primer je jedan od šefova koji je 2015. primao 50.000 dnara, a nakon uvećenja osnovica zarade i promena naziva njegovog radnog mesta zarada mu je porasla na 100.000 dinara", kazao je Banđur.

On je rekao da je u protekle tri godine grad Niš iz budžeta isplatio aerodromu 276 miliona dinara za investicije, zarade i tekuće troškove, a da je ustanovljeno da su 153 miliona otišla na zarade.

"Oni su se neracionalno ponašali budžetskim sredstvima", istakao je Banđur.

On je rekao da se direktor niškog aerodroma pozvao na zakon koji ograničava rast zarada u javnom sektoru, međutim, kako je objasnio, taj zakon se odnosi samo na vazduhoplovno osoblje zaposleno u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore.

Šefica odseka budžetske inspekcije Spomenka Milojević kazala je da će javnom preduzeću "Aerodrom Niš" biti naloženo da vrati iznos zarada koje su prekomerno isplaćivane.

"Ukoliko to ne urade milom, onda će to morati sudskim putem", rekla je ona.


Povezano

Sve vesti