Telekom Srbija

Marina Maljković dodelila medalju Telekomu Srbija

Osnivačica Pokreta za žensku košarku Marina Maljković za kraj školske godine, dodelila je medalje malim košarkašicama, ali i kompaniji Telekom Srbija koja je od samog početka podržavala ovaj projekat.

Marina Maljković dodelila medalju Telekomu Srbija Foto: MONDO/ Stefan Stojanović

Završni čas "Pokreta za žensku košarku - Marina Maljković" za ovu školsku godinu održan je u Maloj sali Štark arene uz svećanu dodelu medalja.

Od dvadesetak devojčica na prvom treningu, pokret je do danas uspeo da privuče 1146 devojčica kojima se dopalo da dolaze na košarkaške treninge.

telekom pokret za žensku košarku marina maljković Foto: Mondo/Stefan Stojanović


"Naučile smo razne poteze, da šutiramo na koš i naučile smo da se sve zajedno družimo", rekla nam je jedna mala košarkašica, dok su sve njene drugarice ponosno izjavile da će nastaviti da treniraju košarku.

"Oko 600 devojčica od tih hiljadu redovno trenira, držimo preko 50 treninga nedeljno, i pokret je sada nešto što je već ozbiljan brend", istakla je naša proslavljena selektorka.

Njena glavna želja je da se uz sport, kako kaže "razviju zdrave devojčice, sa zdravim razmišljanjima", jer je primetno uzdizanje pogrešnih vrednosti u društvu.

Osim mladim košarkašicama, priznanje u vidu medalje i pehara je dodeljeno i kompaniji Telekom Srbija koja je od samog početka podržala i verovala u Marininu viziju.

Izvor: MONDO


"Telekom je tu bio u onom najtežem trenutku, na samom početku, kada se stvorilo u mojoj glavi, a nakon osvojenog zlata za Srbiju ideja da napravimo što veću bazu devojčica koja će da se bave sportom, koje će da se bave košarkom. E to je ta pokretačka ideja koju ako imaš ljude kao što je Telekom, onda si mnogo srećan čovek", zaključila je Maljkovićeva.

U ime kompanije Telekom Srbija, priznanje je preuzela Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose s javnošću.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u ime kompanije Telekom Srbija primila ovaj pehar, pokreta za žensku košarku Marina Maljković. Naime, naša kompanija podržava pokret za žensku košarku od osnivanja, odnosno od prvog dana i, kao što smo danas mogli da čujemo Marinu, ovo nije samo pokret koji razvija sportski duh kod dece, već je pokret koji razvija lepo vaspitanje i kulturu, stoga nam je posebno drago što stojimo uz njih i što im pružamo našu podršku. Kompanija Telekom Srbija je početkom juna pokrenula kampanju Pokrećemo pokretače i mislim da smo nekako sigurni da su upravo ove devojčice naši pravi pokretači sa sportskih terena", izjavila je Boškovićeva ovom prilikom.

Pokrećemo pokretače: Srpski proizvod osvojio svet

Važno je napomenuti da je Marinina škola košarke u potpunosti besplatna, tako da sve devojčice imaju priliku da treniraju, bez obzira na njihove finansijske mogućnosti.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.