Zvezda blizu cilja, ali Topić grmi: Nismo tim!

Autor:

"Ne mogu da shvatim da titula i šampionski pehar ne mogu da budu dovoljan motiv da se igra sa više žara i sa manje praznih minuta", poruka je trenera crveno-belih posle trijumfa u Železniku.

Zvezda blizu cilja, ali Topić grmi: Nismo tim! Foto: MN Press

Crvena zvezda mts povela je u Železniku u finalnoj seriji 2:0 i trijumf je deli od odbrane titule.

Ipak, posle "tvrdog" meča, protkanog prekršajima, slobodnim bacanjima i momentima tenzije, trener gostiju Milenko Topić nije bio zadovoljan.

Na konferenciji za novinare, trener Zvezde je govorio otvoreno.

"U drugoj utakmici smo odigrali nešto agresivnije nego u prvoj, ali opet po meni bez dovoljno koncentracije. Ova sezona bila je dugačka i teška i to je ostavilo traga na nama i teško je više boriti se da održimo koncentraciju, da ne pričamo sa sudijama, sa protivnicima... Pričali smo o tome pre plej-ofa, da bi trebalo da budemo fokusirani na svoju igru, da budemo tim, ali očito mi to nismo", rekao je Zvezdin trener.

U dahu, on je dodao...

"Opet smo izgubili skok, što smo apostrofirali posle prve utakmice kao značajan faktor. Imali smo puno izgubljenih lopti za razliku od prve utakmice. Danas ih je bilo 15, a u prvoj četvrtini čak pet ili šest. Naravno, za to je zaslužan i protivnik koji je igrao dobru utakmicu".

Stefan Janković imao smrtni slučaj

Zvezdin startni krilni centar Stefan Janković nije igrao u Železniku, niti je bio u ekipi. "Imao je smrtni slučaj u porodici, pa je danas sa najbližima. Saosećamo sa njim", objasnio je Topić.

Uz poruku da "ništa nije gotovo", Topić je još jednom govorio o problemima u igri ekipe.

"Te situacije nam se dešavaju i protiv mnogo slabijih ekipa. Povedemo 20, pa se vrati rezultat na osam razlike. To pokušavamo da eliminišemo, pokušavamo da steknemo nit, da nam period dobre igre traje što duže i da smanjimo oscilacije. Ali, čim krenu izmene, odmaranje nekih igrača, tako rezultat počinje da pada".

"Gubili smo deset poena posle prve četvrtine, pa smo stigli, vratili se, tražili pravu petorku... Opet ponavljam, neshvatljivo je da ekipa koja ima samo četiri spoljna igrača bude agresivnija od nas, koji imamo više igrača na spoljnim pozicijama u rotaciji. Ali, opet kažem, to je posledica ove duge i naporne sezone i donekle mogu da razumem, ali ne mogu da razumem jer se igra za titulu. Ne mogu da shvatim da titula i šampionski pehar ne mogu da budu dovoljni motiv da se igra sa više žara i sa manje praznih minuta".

Džejms Feldin bio je najbolji Zvezdin igrač, u drugoj četvrtini postigao je 18 poena, ali je tokom utakmice vodio svoje lične ratove sa igračima FMP-a. Svađao se sa klupom "pantera", a na terenu je kažnjen tehničkom greškom posle sukoba sa Aleksandrom Bursaćem.

Zbog te tenzije Topić ga je u završnici i ostavio na klupi.

"Odlično je odigrao prvo poluvreme. Izveo sam ga da ga odmorim za sledeću utakmicu i zato što je počeo sa nekim ličnim sukobima sa Bursaćem. Da se smiri. Možda je mogao da uđe, ali odlučio sam da ne igra do kraja".

Treći meč finalne serije zakazan je za ponedeljak.

Povezano

Sve vesti