Predrag Vujić

Kolarov: Možemo još bolje, ima tu par stvari...

"Mladi igrači su se odlično uklopili", rekao je kapiten "orlova" posle "petarde" u mreži Bolivije koja ne bi smela da nas uvede u euforiju.

Kolarov: Možemo još bolje, ima tu par stvari... Foto: MN Press

/od reportera Monda iz Austrije/

"Bitna pobeda, ubedljiva, ali možemo i mnogo bolje od ovoga".

Ovo je bio prvi komentar novog kapitena fudbalske reprezentacije Srbije, Aleksandra Kolarova, nakon što su saigrači i on u generalnoj proveri pred put na Svetsko prvenstvo deklasirali Boliviju rezultatom 5:1 uz het-trik prvog strelca našeg tima, Aleksandra Mitrovića.

Posle loše igre i poraza od Čilea u prvoj od dve junske provere po navici je "kiptelo" sve od nervoze i negativnosti u i oko tabora naših u Austriji. Utoliko, iako bi možda i moglo da bude povoda za to, važno je da "petarda" u mreži vidno slabijeg rivala ne dovede do euforije već samo podizanja motivacije i samopouzdanja u iščekivanju 17. juna i sudara sa Kostarikom.O tome je kapiten i govorio ove subote uveče...

"Imamo još sedam dana da se pripremimo, ima mesta za napredak. Mladi igrači su se odlično uklopili. Utakmica sa Kostarikom je svakako najteža, jer je prva i najvažnija. Bili smo bolji nego protiv Čilea, ali ima tu još stvari na koje moramo da obratimo pažnju", rekao je Kolarov, koji je 76. put nosio dres nacionalnog tima.Evo šta su rekli još neki od aduta selektora Mladena Krstajića, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić i Adem Ljajić...

"Savršena uvertira za Svetsko prvenstvo, otvorili smo brzim golom i učinili dalji tok utakmice lakšim. Izgubili smo nesrećno od Čilea, iako smo prema mom mišljenju bili bolji. Taj poraz naterao nas je da jače uđemo u ovaj meč. Na Svetskom prvenstvu ćemo sve tri utakmice igrati agresivno i na presing od starta. Meni je bitno da igram, nije bitno gde. Pritisak nisam osećao ni posle poraza od Čilea, jer je bilo nesrećno. Biće to dobro, samo da ovako uđemo u svaku", rekao je Milinković-Savič.

"Ubedljiva igra, mogli smo i više golova da damo, ali ne smemo da se opustimo. Zadovoljan sam igrom koju sam prikazao, najvažnije je da se uigramo i otvaramo prostor", nadovezao se Tadić.

"Bilo je savršeno, znali smo svi da je važno da dobijemo ubedljivo, iako protivnik nije bio ne znam koliko kvalitetan. Sjajno smo odigrali, mada nisu ni naivna ekipa. Visoki smo jako, imamo fizičke predispozicije, Kolarov i ja možemo dobro da dignemo korner. Sigurno da ćemo biti agresivni za svaku loptu kao da je poslednja na Svetskom prvenstvu, svi ćemo dati i više od 100 odsto. Idemo tamo da delujemo kao tim, da napadamo svi zajedno i, ako se branimo, da se branimo svi zajedno: To je, inače, bilo jako dobro danas. Jako je bitno da Mitar daje golove, on i treba da ih daje. Nije bitan rezultat koliko da se što bolje spremimo za Kostariku, koja je kompaktan tim i biće teško probiti njihovu odbranu. Verujem da moženo da im zapretimo u svakom trenutku", pričao je Ljajić u dahu.

Povezano

Sve vesti