Kim Džong Un i Tramp stigli u Singapur

Severnokorejski lider Kim Džong Un doputovao je prvi jutros u Singapur, a nakon njega, par sati kasnije, i američki predsednik Donald Tramp.

4
A- A A+

Prema pisanju singapurskog dnevnika "Strejt tajms", Kim Džong Un je stigao avionom kompanije "Er Čajna" na aerodrom "Čangi" u Singapuru.

On će se kasnije tokom dan sastati sa singapurskim premijerom Li Hsijen Lungom.

Tramp  je u Singapur stigao nešto kasnije i odmah se uputio u hotel "Šangrila".

On je predsedničkim avionom sleteo u vazdušnu bazu "Paja Lebar".

Papa Franja se molio za Trampa i Kima

Samit dvojice lidera biće održan u hotelu "Kapela" 12. juna.

VELIKE PRIPREME U SINGAPURU

Pred samit američkog i severnokorejskog lidera domaćin tog istorijskog sastanka - Singapur, uveliko je u pripremama, a naročito restorani i barovi koji nude jela i pića u znaku dvojice državnika.


Restorani nude pinjate Tramp i Kim, a barovi istoimene koktele crvene i plave boje, piše Gardijan.


Jedan od vlasnika restorana u Singapuru rekao je da će u čast obojice lidera pripremati jelo i to američku govedinu ali da će koristiti korejski specijalitet "kimći", a porcije će, kako je istakao, biti "američki velike".


Prodavac koktela s nazivima Tramp i Kim uz osmeh kaže da se trenutno bolje prodaju oni koji nose ime američkog predsednika.

I Denis Rodman na sastanku Trampa i Kima?


Stanovnik Singapura Erik Hok Keng (36) rekao je da je predstojeći samit "tako veliki događaj" te da "mi u Singapuru treba da budemo ponosni da je naša mala zemlja izabrana za destinaciju za susret ove dvojice za mirovni samit".


"Sporazum o miru bio bi i za nas koristan tako da se nadamo da će se nešto pozitivno dogoditi i da će biti razloga za slavlje sledeće sedmice", rekao je Keng.


Gardijan ističe da Tramp u Singapuru ne treba da strahuje od masovnih uličnih protesta koji ga inače dočekuju gde god otputuje.


Jer, u Singapuru vlada zabranjuje demonstracije, a okupljanje od samo pet ljudi smatra se nezakonitim skupom.

Povezano

Sve vesti