Igralo se u Vršcu i - Vršac može u ABA2

Autor:

Košarkaši Vršca napravili preokret u seriji u meču za sedmo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije koje potencijalno nosi i učešće u drugoj ligi ABA lige.

3
A- A A+
pašajlić Foto: MN Press

Mnogo pometnje u javnosti digla je greška direktora Košarkaške lige Srbije kada je greškom prednost domaćeg terena dodeljena Zlatiboru umesto Vršcu, pa su prethodnih dana dva kluba iz različitog ugla tumačila gde bi "majstorica" trebalo da se igra.

Na kraju, Vršac je bio taj koji je dva puta uzastopno ugostio Zlatibor i - napravio potpuni preokret u seriji - slavivši ove večeri 94 :87 (21:26, 30:21, 20:23, 23:17).

Ovim trijumfom, u meču za sedmo mesto u KLS ligi, Vršac je istovremeno obezbedio mesto u kvalifikacijama za ABA 2 ligu sledeće sezone (ako ih bude). Od ranije su mesto u ABA 2 ligi izborili Dinamik i Borac.


Vršac je do pobede predvodio tandem Miroslav Pašajlić (30 poena, 9 asistencija) i Danilo Ostojić (28 poena, 6 skokova i 4 asistencije), dok su dvocifreni bili i Milan Radivojević sa 15 poena i Stefan Mitrović sa 10.

Kod Zlatibora, koji se nije složio sa menjanjem odluke usred serije, iskusni Dragoslav Papić je imao 25 poena, a Svetozar Popović 22 i čak 14 asistencija i 8 skokova.

Povezano

Sve vesti