MONDO/Tanjug

Tuča tokom blokade zbog cene goriva!? (VIDEO)

Autor:

U jutarnjim časovima u Beogradu dogodio se incident kada je građanina pretukla grupa koja je protestovala zbog cene goriva, a taj slučaj prijavljen je policiji, javlja Tanjug.

37
A- A A+

Izvor: Tanjug


Incident se dogodio na uglu ulica Zrenjaninski put i Ivana Milutinovića, kada je čovek koji je slučaj prijavio, učesnike protesta upitao "Zašto to radite", nakon čega je, kako je u policiji naveo, dobio više udaraca u glavu, a ukraden mu je i novac iz novčanika.

Reč je o sumi od 300 evra.

Načelnik Beogradske policije Veselin Milić rekao je u izjavi za Tanjug da je slučaj prijavljen oko 8.30 časova, i da je u toku identifikacija lica.

"Policija više neće tolerisati ni ovakvo, niti bilo kakvu vrstu nasilja i u skladu sa svojim ovlašćenjima, zakonom i dogovorom sa nadležnim tužilaštvom, procesuiraće nasilnike", poručio je Milić.

Povodom ovog slučaja oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je rekao da je današnji napad na Božidara M. na Zrenjaninskom putu "užasna stvar" i da će počinioci biti pronađeni i kažnjeni.

"I zamislite, kriv je samo zato što se usudio da postavi pitanje 'zašto to radite, možda ima i neki drugi način'. Užasan greh je počinio i zbog toga su ga tri čoveka divljački, brutalno pretukla", rekao je Stefanović za "Prvu".

On je istakao da je ovo prvi put od ubistva Ranka Panića da se u Srbiji dešava ovakva vrsta obračuna sa čovekom koji ima drugačije mišljenje.

Kako kaže, pokazalo se pravo lice orgnaizatora protesta, uprkos njegovim apelima da se ne koristi nasilje.

"Pretukli su čoveka koji je izašao iz autobusa, vraćao se verovatno kući ... Da ga trojica ljudi zverski pretuku. Da mu ukradu torbu i da mu uzmu 300 evra iz te torbice. Skandalozno", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, počinioci će biti pronađeni i biće tražene najoštrije kazne.

Stefanović je naglasio da nema blokada u Beogradu, dodajući da je jutrošnja blokada na Gazeli, koju je započelo osam demonstranata u svojim kolima prekintua posle desetak minuta.

Pokušaj blokade:Policija uklonila vozila na Gazeli

Širom Srbije prethodna četiri dana je održan protest građana nezadovoljnih cenom goriva.

Protesti su održani u Novom Sadu, Nišu, Negotinu, Novom Pazaru, Čačku, Lazarevcu, Požarevcu i u drugim mestima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče da se u Srbiji na silu neće dolaziti na vlast, da svako ima pravo da protestuje ali u skladu sa zakonom, uz ocenu da su protesti zbog cene benzina politički organizovani.

Nadležni ministar o ceni goriva na pumpama

Od početka godine gorivo u Srbiji poskupelo je 8,79 dinara za litar, dok je dizel otišao za 11,30 dinara.

Nakon poslednjeg poskupljenja, benzin od 95 oktana košta 152,02 dinara po litru, evrodizel 161,71, dok su skuplje kategorije goriva dostigle cenu od 167 dinara.

Protest zbog goriva: Blokada Beograda FOTO, VIDEO


Zahtevi okupljenih građana su da se usvoji nova cena goriva koja ne sme da prelazi 110 dinara za dizel i 120 dinara za bezolovni benzin, da se ubuduće cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cenu benzina da se dodaje akciza koja ne sme da bude viša od 50 odsto osnovne cene benzina.

Šta kaže ministar o protestima zbog cene goriva


Oni takođe zahtevaju da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

Povezano

Sve vesti