Otkrijte "Fantastični Šangaj" u Beogradu

Autor:

Posetite otvaranje izložbe "Fantastični Šangaj" najpopularnije kineske književnice današnjice

Otkrijte "Fantastični Šangaj" u Beogradu Foto: Mondo/Goran Sivački

Izložba Danjan Čen, jedne od najpoznatijih i najpopularnijih kineskih književnica današnjice, biće otvorena sutra, 13. juna u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić".

Izložbi će prisustvovati i Danjan Čen, autorka preko 40 knjiga od kojih većina ima status bestselera.

Karijeru je počela kao dečji pisac. Dobitnik je prestižnih nagrada, među kojima se izdvajaju Uneskova Nagrada za mir za autobiografski roman "Devet života" koji govori o iskustvima dece u vreme Kulturne revolucije u Kini.

Najpoznatija je po takozvanoj "Šangajskoj trilogiji" koju čine publicističke knjige "Šangajska memorabilija", "Šangajska princeza"  i "Šangajska lepotica".

 U Srbiji je od 2014. boravila tri puta, posle čega je objavila više tekstova i dva dokumentarna filma o Srbiji i njenoj istoriji. Njena poslednja knjiga "Zemlja lovaca na snove" čije je podnaslov "Geografsko čitanje Hazarskog rečnika" je svojevrstan omaž Srbiji, njenoj kulturi, prošlosti, ali i sadašnjosti, a na Sajmu knjiga u Šangaju bila je jedna od najzapaženijih knjiga.

U novembru 2016. proglašena je za ambasadora srpskog turizma u Kini, postajući prvi pisac koji je dobio takvo priznanje u istoriji ove zemlje.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti