MONDO/Tanjug

Nema blokiranih puteva, ministarka poručuje...

Autor:

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da iza blokada saobraćaja stoje politika i političari koji nemaju hrabrosti da izađu u javnost.

5
A- A A+
slavija protest zbog cene goriva Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Ona ističe da je Vlada spremna da razgovara i rešava svaki problem.

"Ulice treba da služe građanima da se kreću, a putevi da vozila slobodno prolaze. Ovakvim protestima kažnjavaju se građani, koji su sa decom blokirani na više od 30 stepeni ili ne mogu da rade svoj posao. Sve to šalje lošu sliku o Srbiji, a Srbija nije takva zemlja", rekla je Mihajlović za TV Prva, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ona je dodala da, prema podacima JP "Putevi Srbije", u 14 časova nema blokiranih državnih puteva.

Potpredsednica Vlade je naglasila da blokade imaju najmanje veze sa cenom derivata, već da su u pitanju politički zahtevi.

Evo zašto ne mora da pojeftini gorivo

"Nažalost, ti zahtevi nisu javni i ne možemo da vidimo ko su političari koji stoje iza tih zahteva, a bilo bi hrabrije da se pokažu da vidimo lik koji stoji iza ovih protesta", navela je Mihajlović.

Kako se dodaje, ona je rekla da je sigurna da Ministarstvo energetike radi određene analize i projekcije u vezi sa cenom derivata.

"O svakom problemu može da se razgovara i da se reši, ali ne ako je povod političke prirode", rekla je ministarka.

Laž je da je gorivo najskuplje,bitange i lopovi...

Povezano

Sve vesti