Real doveo novog trenera - španskog selektora!

Autor:

Naslednik Zinedina Zidana je Đulen Lopetegi!

Real Madrid brzo je našao novog trenera.

Šampion Evrope bio je 12 dana bez šefa stručnog štaba, nakon odlaska Zinedina Zidana. Rukovodstvo "kraljevskog kluba" razmatralo je opcije, biralo među kandidatima i pronašlo onog za koga veruje da je najpogodniji...

Novi trener Reala je Đulen Lopetegi (51), aktuelni selektor španske reprezentacije!

Florentino Perez, prvi čovek "kraljevskog kluba", poverio je ekipu nekadašnjem golmanu Reala (1988-1991), koji je trenersku karijeru gradio strpljivo.Posle zapažene igračke karijere (Real, Las Palmas, Logronjes, Barselona, Rajo), Lopetegi 2003. kratko sedeo na klupi Rajo Valjekana, a onda je posle duge pauze ponovo, ozbiljnije počeo da se bavi trenerskim poslom.

Prva "povratnička" funkcija bila mu je pozicija trenera Real Madrida "B", u sezoni 2008/09, posle čega je seo na klupu U-19 reprezentacije španije, koju je vodio paralelno sa godinu dana starijom selekcijom.

Tokom 2012. godine preuzeo je brigu i o mladoj reprezentaciji Španije, objedinivši sve tri kategorije pod svojim vođstvom. Na tom mestu zadržao se do 2014, kada je otišao u Porto, koji je vodio dve godine, sve do 2016. i preuzimanja "A" reprezentacije.

Tokom igračke karijere, Lopetegi je sa Realom bio šampion 1990, sa Barselonom je osvojio Superkup 1994, a kao selektor je bio šampion Evrope u U-19 konkurenciji (2012) i U-21 (2013).

Koliko će veliki zaokret Madriđani napraviti pod njim - ostaje da se vidi u narednim danima, s obzirom na to da još nije poznato da li će Kristijano Ronaldo i Garet Bejl ostati u klubu.U svakom slučaju, neporecivo je da će Lopetegi ovim potezom preuzeti i ogroman teret očekivanja navijača, koji su navikli na osvajanje Lige šampiona (protekle tri sezone uzastopno!), ali i koji su u takmičarskoj 2017/18 gledali kako Zidanov sastav završava sezonu na trećem mestu tabele Primere.

Pre nego što se posveti radu na "Bernabeuu", Lopetegi će u Rusiji voditi špansku reprezentaciju, u pohodu na još jednu titulu Svetskog prvaka.

Povezano

Sve vesti