Krenula i Voša: "Tu gde sedite bio je i Sergej"

"Nova godina ni po čemu ne sme da podseti na prošlu", dvaput je naglasio predsednik Voše na okupljanju. "Kod mene možete sve - ili ništa", rekao je igračima trener Veselinović.

4
A- A A+
Vojvodina, stadion Vojvodine, stadion, FK Vojvodina, FKV Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Takmičarska 2018/19 i formalno je počela u Fudbalskom centru "Vujadin Boškov".

Trener Vojvodine Aleksandar Veselinović okupio je u utorak ekipu u Veterniku, na početku priprema za takmičarsku godinu u kojoj "lale" čeka novi start.

Posle lepog niza učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope, "Stara dama" je u maju ostala ispod crte, pa su u Novom Sadu rešeni da ne dopuste da im se ponovi takva sezona - turbulentna i na terenu i na klupi i u klupskim prostorijama.

Predsednik Voše Dušan Vlaović to je istakao u obraćanju igračima u svečanoj sali.

"Pred nama su duge i naporne pripreme. Nadam se da ćete biti profesionalni i tako će vam sezona biti lakša. Sezona ne sme da podseti na prošlu, ni po čemu. To podvlačim, ni po čemu! Kad to kažem mislim na Upravni odbor, igrače, kao i na žene koje kuvaju u kuhinji... Znate da smo mi veliki klub, od Boškova do Toze Veselinovića, a sada u ovom momentu u Top 5 liga Evrope igraju momci koji su nekada sedeli ovde".

U govoru pred ekipom, prvi čovek Vojvodine nekoliko puta je podsetio na karijere koje su posle odlaska iz Vojvodine napravili Sergej Milinković Savić i Dušan Tadić, učesnici Mundijala.

"Tu gde sada vi sedite sedeo je jedan od najskupljih igrača sveta, a dvojica su u Rusiji na Svetskom prvenstvu sa Srbijom".

Dan uoči početka priprema, fudbaleri Vojvodine izvadili su krv u Domu zdravlja na Limanu 4. "Lale" će od srede trenirati dvaput dnevno, a u nedelju 17. juna otići će na Zlatibor, gde će sprovesti centralni deo priprema.

Veselinovićev tim biće na planini do 1. jula i za to vreme odigraće tri kontrolne utakmice - protiv jednog ruskog tima 20. juna, tri dana kasnije takođe (još nepoznat rival), a 30. juna rival Novosađanima biće rumunski Gaz Metan.

Za više od mesec dana, 14. jula, novi tim Vojvodine predstaviće se navijačima na stadionu "Karađorđe", u utakmici protiv Katara.

Foto: MONDO/Milutin Vujičić


Kada su u pitanju promene u ekipi, "Karađorđe" su napustili kapiten Dušan Jovančić (Crvena zvezda), Ivan Lakićević (Đenova), Daniel Avramovski (vratio se u Olimpiju) i Nikola Perić, kome je takođe istekao ugovor.

Sa druge strane, iako je bilo nagovešteno da se Nemanja Milojević dogovorio sa Vošom, doskorašnji ofanzivac Čukaričkog i sin trenera Zvezde Vladana Milojevića nije bio na prozivci. Za razliku od njega, novi igrač Vojvodine je definitivno postao Aleksandar Mirkov iz Bečeja.

Veselinović je prvog dana priprema prozvao igrače i rekao im da će samo odlučivati šta ih čeka pod njegovom komandom.

"Seli smo na brod koji je na pučini na okeanu. Biće vetra, a od nas zavisi kako ćemo to putovanje prebroditi i izdržati. Važno je da se zajedno držimo na ovom putovanju. Ambicije su jasne, važno je da budemo pošteni prema nama samima, da kad se pogledamo u ogledalo znamo da smo dali sve od sebe. Vi znate da kod mene možete sve ili ništa. To od vas zavisi i vi birate", rekao je trener Vojvodine igračima, na početku novog putovanja.FK Vojvodina, FKV Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Povezano

Sve vesti