U Federaciji BiH od sutra jeftinije gorivo!

Autor:

Ministar trgovine Federacije BiH Zlatan Vujanović izjavio je nakon sastanka s predstavnicima naftnih distributera da će gorivo na nekim pumpama u FBiH već od sutra biti jeftinije.

11
A- A A+
NIS, pumpa, gorivo Foto: Mondo/Goran Sivački

Vujanović je rekao da je na sastanku u Mostaru dogovorena racionalizacija poslovanja i rasterećenje troškova naftnih distributera, da bi se išlo u smanjenje cena.

On je naglasio da su svi pristali na to i da je postignut konsenzus da se sigurno neće ići u dalje povećanje cena goriva.

Vučić: Laž je da je gorivo najskuplje,bitange i lopovi...

"Već smo dobili dosta zahteva za smanjenja cijena, i to će se već osetiti ovih dana. Isto tako, nemamo razloga da ne verujemo u reči distributera, jer je reč o ozbiljnim poslovnim ljudima. Ukoliko se ne budu držali svoje reči, mi imamo zakonske okvire da reagujemo. Iako je to poslednja opcija, nećemo se libiti i to da preduzmemo ukoliko se dođe u tu situaciju", istakao je Vujanović.

Evo zašto ne mora da pojeftini gorivo

On je naveo da su i distributeri svesni nezadovoljstva građana, te će uvažiti njihove zahteve.

Vujanović nije želio da nagađa koliko će iznositi ta niža cena, jer se i sada cene razlikuju i do 15 feninga od benzinske pumpe do pumpe, ali je naveo da smanjenje neće biti manje od pet feninga. 

Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je najavila je da će Vlada Srpske u četvrtak, 14. juna, razmatrati informaciju Ministarstva trgovine i turizma u vezi sa cenom goriva i eventualnim intervencijama u tom smislu.

U Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori već nekoliko dana traju protesti zbog visokih cena goriva.

Banjaluka je i danas blokirana.

Povezano

Sve vesti