"Pravi" Ronaldo o Nejmaru: Preskoči mene i Pelea

Autor:

Legendarni brazilski fudbaler izjavio je da nije važno da Brazil samo osvoji Svetsko prvenstvo u Rusiji, nego da i navijačima pruže odličnu i kvalitetnu igru.

9
A- A A+

Legendarni brazilski fudbaleri Luis Nazario de Lima Ronaldo izjavio je da nije važno da Brazil samo osvoji Svetsko prvenstvo u Rusiji nego da i navijačima pruže odličnu i kvalitetnu igru.

"Naša reprezentacija trenutno igra veoma dobro. Posebno smo u poslednje dve godine sa selektorom Titeom počeli igrati dosta bolje. Imamo mladu selekciju koja ima veoma motivisane fudbalere. Imamo i mlade igrače koji će prvi put igrati na Svetskom prvenstvu, ali to uopšte kod njih ne izaziva stres nego uzbuđenje. Verujem da će Brazil biti uspešan. Brazil vidim kao favorita", rekao je "pravi" Ronaldo.

Među favoritima vidi još i Nemačku, Španiju i Argentinu.

"Francuska takođe ima veoma mladu i talentovanu ekipu. Potrebno je da se na jednom mestu nađe nekoliko faktora da bi se osvojio Mundijal. Nadam se da će Brazil spojiti sve ove faktore i da će se iz Rusije vratiti s titulom. Ipak, pored titule, od reprezentacije Brazila očekujemo i dobru igru. Za Brazil nije dovoljno samo da osvoji titulu. Trebamo svima pokazati kako igramo lep fudbal", rekao je Ronaldo u obraćanju novinarima na programu koji je organizovan u Moskvi.

Istakao je i kako bi volio da Nejmar nastavi postizati golove pa da čak prestigne i njega samog po broju pogodaka u reprezentaciji Brazila.

"Da Nejmar obori i rekord Pelea, a ne samo moj. Njegovi golovi znače i više titula za Brazil i više osvojenih prvenstava. Srećan samo zbog njegove velike želje i volje za pobedama. Na taj način pomaže i reprezentaciji", kazao je Ronaldo koji sada Nejmaru "beži" sedam golova (62), dok je Pele i dalje neprikosnoven (77).

Na pitanje o postojanju velike konkurencije za dres između Firmina i Žesusa, rekao je da je u selekciji Brazila uvijek postojala ogromna konkurencija.

"U Brazilu će uvek biti konkurencije jer se ekipa sastoji od najboljih igrača u svetu. Svi reprezentativaci igraju u velikim evropskim klubovima. Naravno da tu važan zadatak ima i selektor Tite. Izgleda da Gabriel Žesus trenutno ima zagarantovano mesto u ekipi. U mečevima u kojima je igrao postizao je golove. Firmino će i s klupe biti vrlo važna snaga", rekao je legendarni Brazilac.

Povezano

Sve vesti