Drama oko "manijaka iz Košutnjaka"

Autor:

Davitelj hara beogradskim šumama - ta vest se ovih dana prenosi društvenim mrežama, o tome se priča u gradskom prevozu, na ulici... A evo šta MUP kaže o tome.

49
A- A A+

gornje podunavlje, podunavlje, močvara, bara, priroda, prirodne lepote, monoštor, atar, šuma Foto: Mondo/ Goran Sivački

Već nekoliko dana na Facebooku i Instagramu deli se upozorenje da su dve žene u šumi Košutnjak i Zvezdarskoj šumi umalo postale žrtve nasilnika.

"Zamislite šta se se desilo u Košutnjaku... Devojka se vraćala iz grada oko dva-tri sata noću, vozeći uzbrdo kroz Košutnjak, i naiđe na veliku granu. Izađe da je pomeri, a iza nje naiđe drugi auto i počne da svira i da blica. Ona se uplaši i da po gasu, a oni za njom sve vreme, blicaju i sviraju. Na kraju izađe na Kneza Višeslava, na osvetljeni deo blizu zgrada, stane, a oni pored nje, spuštaju prozor i viču: "Izađi napolje, neko ti je u kolima!" I tako ona na svoja vrata, a manijak pozadi na suprotna i pobegne. Zvali policiju, našli pozadi neku uzicu za davljenje. Koliku je sreću imala da je neko naišao i da su uopšte ukapirali šta se dešava. A ti kad staneš u mraku i prođeš ispred farova ne vidiš šta se dešava, a od motora ne čuješ. Strašno...", glasi post koji se šeruje na društvenoj mreži Facebook.

Uzima se da je sve to nesporno istina, mnogi ne kriju da ih sve to plaši... A onda se pojavljuju stariji koji pamte dešavanja od pre tridesetak godina i pričaju ovu priču uz nekoliko izmenjenih sitnica kako bi se uklapale u tamo neke osamdesete, ističući da je sve to urbana legenda, piše "Kurir."

U ovim najnovijim verzijama o manijaku koje se šire društvenim mrežama on, nažalost, svaki put pobegne.

"Dragi vozači, a naročito drugarice, molim vas pazite i obratite pažnju dok vozite. Ako, ne daj bože, naiđete na drvo (granu, granje ili šta god) na putu u nekom mračnom delu grada, pogotovo u Zvezdarskoj šumi ili na Košutnjaku, iz kola nemojte izlaziti, već se vratite i idite drugim putem. Pojavio se ludak koji postavlja zamke na putu s namerom da vam uđe u auto. Desilo se već dva puta, na sreću, izbegnuta je tragedija, a psihopata je oba puta pobegao. Na zadnjem sedištu, u oba slučaja, ostavljena je davilica za pse s bodljama", jedan je od statusa koji je takođe veoma šerovan poslednjih dana.

U MUP kažu da nisu imali prijave povodom ovog slučaja.

"Apelujemo na građane da ovakve slučajeve, ukoliko se dogode, odmah prijave policiji, a ne da priče o navodnim napadima objavljuju na društvenim mrežama. Jedino tako policija može preduzeti neophodne mere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti prijavljenih napada, ukoliko su se zaista dogodili."

Povezano

Sve vesti