AKCIJA U AUSTRIJI I SRBIJI: Pali Srbi dileri VIDEO

Autor:

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i policijom Austrije, uhapsili su 13 osoba.

4
A- A A+

droga policija hapšenje interventna pretres policajci interventna Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Kako je saopštio MUP, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i policijom Austrije, uhapsila je 13 osoba i zaplenila oko kilogram i po heroina.

Zaplenjeno je 22 kilograma paracetamola, manja količina kokaina i marihuane, kao i pištolj i 20.300 evra.

Deset osoba je uhapšeno na teritoriji Austrije, dok je troje organizatora ove kriminalne grupe uhapšeno u Srbiji.

Osumnjičeni su uhapšeni na teritoriji Srbije i Austrije od januara 2018. do danas, a sumnjiče se da su duže vreme nabavljali i distribuirali narkotike, kako na teritoriji Srbije, tako i u zemljama EU.

Zahvaljujući dobroj međunarodnoj saradnji srpske i austrijske policije uhapšeno je više osoba iz Beograda, Šapca, Vrbasa, iz Đakovice i jedna osoba iz Smedereva, saopštio je MUP.

Izvor: Tanjug/MUPOsumnjičeni koji su uhapšeni u Srbiji će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Srbi uhapšeni u Austriji, nađeno 14 laboratorija!

Povezano

Sve vesti