Rošin Marfi na Beer festu!

Autor:

Slavna pevačica zabavljaće publiku na beogradskom Festivalu piva!

Belgrade Beer Fest sa ponosom najavljuje koncert britanske elektro-pop zvezde Rošin Marfi. Art-pop kraljica, kako su je nazvali britanski mediji, nastupiće na beogradskom Ušću, prvog dana festivala, u sredu, 15. avgusta od ponoći na Inovation stage-u.

Svetska diva moderne muzičke scene Rošin Marfi je uvek bila "ona čudna", nepredvidiva i nikada fokusirana samo na jedan žanr i jedan zvuk. Prema njenim rečima muzika joj dozvoljava da "ide gde god želi." "Sve više shvatam da je potpuno besmisleno sputavati prirodni tok stvari", sa takvim stavom Rošin je i počela svoju uzbudljivu karijeru 90-tih kao polovina veoma uspešnog britanskog trip-hop benda Moloko.

I ovaj slavni bend dolazi!

Njen glas je dominirao radijskim plejlistama tog perioda zahvaljujući hitovima "Sing it Back", "The Time is Now", "Forever More", a nakon privatnog i umetničkog raskida sa Markom Brydonom, počinje solo karijeru albumom "Ruby Blue", a na top liste se vraća zahvaljujući odličnom drugom albumu "Overpowered" iz 2007. godine. Pored naslovnog singla sa ovog izdanja izdvojila su se još dva hita – "Let Me Know" i "You Know Me Better". Nakon delimično radne pauze zbog rođenja dvoje dece, Rošin od 2014. ponovo počinje da osvaja bine i plesne podijume širom sveta. Albumi "Hairless Toys" iz 2015. i "Take Her Up to Monto" koji je objavljen u leto 2016. godine predstavili su nam Rošin novog doba, a njeni koncerti su zbog specifičnog, avangardnog senzibiliteta i estetike postali nastupi o kojima se dugo priča.

Izvor: YouTube/RoisinMurphy

Danas, nakon više od dvadeset godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i nezaboravnih spotova, Rošin je zasluženo postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku ali i jednostavne, emotivne pesme. Njeni koncerti su nepredvidljivi i predstavljaju dinamičan spoj originalne estetike i savršene produkcije, te je Rošin po mnogima i jedna od najvećih pevačkih, koncertnih atrakcija, čiji nastup na Belgrade Beer Festu ne smete da propustite.

Prvog dana festivala publika će moći da uživa i u nastupima bendova Riblja Čorba, Aerodrom i Partibrejkers.

Povezano

Sve vesti