IZNENAĐENJE: Još jedan tinejdžer napušta Humsku?

Autor:

Perspektivni napadač Partizana Đorđe Jovanović, koji ima tek 19 godina, blizu je prelaska u belgijski Briž. Postoje ponude i za Tavambu i Marka Jankovića.

60
A- A A+
djordje jovanovic đorđe jovanović partizan Foto: MN Press

Tek što je, maltene, postao punoletan, a krenuće stopama plejade mladih igrača poniklih u Patizanu, koji će rano napustiti klub i srpski fudbal.

Pomenimo imena samo dvojice koji su nedavno napustili Partizan. Štoper Nikola Milenković, koji je posle samo jedne sezone u Fiorentini, dogurao do A tima reprezentacije Srbije i napadač Dušan Vlahović. Obojica još golobradi.

Još jedan napadač-tinejdžer, po svemu sudeći, pakuje kofere. Reč je o Đorđu Jovanoviću, koji je u februaru napunio 19 godina.

U toku su intenzivni pregovori Partizana i belgijskog Briža, koji je ponudio 700.000 evra za mladog napadača, koji je zabeležio 19 nastupa za prvi tim i dao četiri gola.

"Posao još nijke završen, pregovaramo, ali biće verovatno", rekli su za MONDO čelnici kluba sa Topčiderskog brda.

Vrlo verovatni odlazak Đorđa Jovanovića uklapa se u poslovnu politiku Partizana - prodaj da bi (pre)živeo, ali ne i u javno proklamovanu filozofiju pokušaja zadržavanja igrača i stvaranja tima iz sopstvenog pogona, pogotovo u uslovima kada postoji finansijska stabilnost kluba o čemu je više puta govorio generalni direktor Miloš Vazura.

Partizan je ovog leta doveo dvojicu napadača - Rikarda Gomeša i Nemanju Nikolića - ali se najmanje očekivalo da mlađani Jovanović bude taj koji će otići.

Postoje ponude i za Leandre Tavambu i Marka Jankovića, koji su i zimus bili najbliži odlasku. I sada se interesuju za njih dvojicu i male su šanse da ostanu u Partizanu i sledeće sezone.

Povezano

Sve vesti