Novo nevreme preti jugu Srbije!

Autor:

Juče je veći deo Srbije zahvatilo nezapamćeno nevreme - voda i grad veličine klikera su zatrpali ulice u Užicu, a kritično je bilo i u Vojvodini. Meteorolozi kažu - moguće jake nepogode i danas.

Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je da se vremenske neprilike, poput onih koji su u sredu pogodile Užice i delove Vojvodine, mogu očekivati u pojedinim delovima zemlje danas i eventualno u petak, a da se posle toge očekuje smirivanje situacije.

U izjavi agenciji Beta, on je rekao da se obilne padavine danas i eventualno sutra mogu očekivati na jugu i jugoistoku Srbije.

"Posle toga se očekuje polako smirivanje situacije, pa do sledeće prilike. Ali to su uobičajene pojave u toku leta kod nas", rekao je Todorović i dodao da jučerašnje nepogode nisu presedan i da su ranijih godina bile beležene i znatno veće količine padavina.

Zima usred leta! Uništeni putevi, voće...

On je dodao da je reč o uobičajenoj pojavi za ovaj period godine.

"U narednom periodu nas očekuje promenljivo i sveže vreme, do ponedeljka ili utorka, a onda ponovo kiše sa grmljavinom. Posle toga, negde tamo posle 20. juna, očekujemo pretežno sunčano i toplo vreme. Periodično će se smenjivati periodi toplog i kišovitog vremena, ali to je karakteristika naše klime", dodao je Todorović.

STIGLO NEVREME: Reke na ulicama, grad...VIDEO

A kako je Užice izgledalo juče:

U gornjemilanovačkom kraju led je potukao poljoprivredne kulture.

U Požarevcu je nevreme odnelo i jedan život. Stradao je stariji muškarac čije su telo u poplavljenoj garaži pronašli vatrogasci.

ŽRTVA NEVREMENA: Udavio se u garaži u Požarevcu!?

Povezano

Sve vesti