• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do kraja nedelje znaci "130" na svim autoputevima

Izvor mondo.rs

"Srbija je najbrža ruta između Istoka i Zapada", rekla je ministarka Mihajlović.

 Saobraćajni znaci 130 kmh autoput koridor 10 koridor 11 Izvor: MONDO/Čedomir Vučinić
Izvor: MONDO/Čedomir Vučinić

Ministarka gradevinarstva, saobracaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic rekla je za RTS da ce Koridor 10 biti gotov do jeseni, a da do kraja godine ocekuje da protok vozila tim Koridorom bude 52 miliona.

Ona je izjavila, gostujuci u Dnevniku RTS-a, da su table sa maksimalnom dozvoljenom brzinom od 130 kilometara na sat su zamenjene na jednom delu Koridora 10.

Skupština usvojila: Ubuduce 130 km/h na autoputu

"Do nedelje ce biti zamenjene sve table, ali apel vozacima je da vode racuna i da se pridržavaju svih znakova", rekla je Mihajlovic.

Dodaje da vecu brzinu na autoputu omogucava kvalitetno uraden Koridor 10 i da se do kraja godine ocekuje protok 52 miliona vozila ovim koridorom.

"Imali smo 2014. godine protok od 34 miliona vozila Koridorom 10, a do kraja godine ocekujemo da protok bude 52 miliona. Srbija je najbrža ruta izmedu Istoka i Zapada", istice ministarka Mihajlovic.

Dodaje i da Koridor 11 treba da se završi što pre, a da ce Koridor 10 biti gotov na jesen.

"Od severa do juga ici cemo Koridorom 10 do kraja godine potpuno opremljenim tunelima. Danas je priprema za asfaltiranje u Sicevackoj klisuri koje krece u utorak. Ocekujem do kraja godine puštanje deonice Koridora 11 od Obrenovca do Preljine u dužini od 102 kilometra", izjavila je Mihajlovic.

Ministarka se nada da ce na samitu "16 plus 1" u julu u Sofiji biti potpisan ugovor o finansiranju deonice od Preljine do Požege, za koju je vec potpisan komercijalni ugovor.

"Taj deo je važan za povezivanje sa BiH i Crnom Gorom. Radovi na toj deonici moraju poceti najkasnije u martu sledece godine, a rok za završetak je dve godine. To znaci da bi 2020. od Beograda do Požege imali potpuno završen autoput", rekla je Mihajlovic.

Sledece godine krece i izgradnja auto-puta od Niša do Prištine.

"Za Srbiju je posebno važna deonica Niš – Plocnik (kod Prokuplja). Mi smo sve spremili. Jedina velika razlika u tome kako sada radimo projekte i kako se radilo ranije jeste da ne potpisujemo nijedan ugovor dok sve ne završimo projektno tehnicku dokumentaciju i eksproprijaciju", objašnjava ministarka.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobracaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aca

Danas stigao u Srbiju iz inostranstva, ljudi moji, deonica Sid - Beograd, pa ono je nocna mora.. Bruka i sramota.

Milan

Ni znakove nisu sposobni da postave. Vec svi novopostavljeni stoje krivo, tj nakoseni.

Firga

Vec sada ih ima.

special image