Basketaši: Bilo je ‘Pomoži Bože’, pa opet titula

Najbolji igrači sveta u basketu “tri na tri” ispričali kako su osvojili novu svetsku titulu. "Ponosan sam na njih kao i cela nacija", poručio predsednik KSS Predrag Danilović u Kući košarke

Basketaši: Bilo je ‘Pomoži Bože’, pa opet titula Foto: MN Press

Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Stefan Stojačić doneli su Srbiju novu titulu prvaka sveta u basket "tri na tri" sa prvenstva na Filipinima.

To je bila četvrti pehar prvaka sveta u poslednjih pet godina.

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, poručio je da su momci napravili veliki uspeh i da su svi u državi ponosni na njih.

"Basketaši su ponovo najbolji na planeti, pratio sam ih, razgovarali smo više puta tokom turnira... Na pravi način su predstavili Srbiju. Nije bilo lako i ponosan sam na njih, kao i cela nacija", rekao je Danilović na konferenciji za novinare u Kući košarke.

"Basket je olimpijski sport, ozbiljna stvar i želim im da nastave sa odličnim rezultatima", dodao je predsednik KSS.

Najkorisniji igrač turnira Dušan Domović Bulut istakao je učinak novajlije u sastavu Stefana Stojačića.

"Stefan nam je doneo neophodnu želju i agresivnost, što nam je falilo. Teško mu je bilo da se uklopi, ali je bio prevaga u nekim utakmicama. Želimo da ostanemo najbolji", rekao je Domović Bulut.

Stojačić je podsetio da je imao puno uspona i padova u karijeri i da mu je drago što je postao prvak sveta i u basketu.

"Karijera mi je išla gore-dole, osvajao sam zlatne medalje u košarci, potom imao i pauzu, a sada sam napravio uspeh i sa basketašima, kao da sanjam. Velika mi je čast što sam deo tima koji je popularizovao basket. U Srbiji se igra najbolji basket", poručio je Stojačić.

Neizbežno pitanje za Dejana Majstorovića bilo je da opiše pobednički koš u polufinalu protiv Poljske.

"Pomislio sam samo 'Pomozi Bože', imao sam mnogo sreće, a i verovao sam. Rekao sam Bulutu da ću da rešim", naveo je on.

Njihov saigrač Marko Savić dodao je da se pribojavao duela u grupnoj fazi sa Holandijom, ekipom koju je reprezentacija Srbije savladala i u finalu.

Novi stari šampioni sveta već sada se spremaju za novi izazov - odbranu titule sledeće godine u Amsterdamu.

Tagovi: