Škodin SUV rekorder Nirburgringa

Autor:

Prodaja "kodiaka RS" počinje na jesen, nakon premijere na sajmu automobila u Parizu

"Škoda kodiak RS" je postavio rekordno vreme od 9:29.84 na Nirburgringu u kategoriji SUV modela sa sedam sedišta.

Za volanom popularnog "terenca" bila je Sabine Šmic, jedina žena koja je pobedila na trci "24 sata Nirburgringa" i koja je u svojoj karijeri prešla više od 30.000 krugova na ovoj 21 kilometar dugačkoj stazi.

"Automobil izgleda sportski, a tako se i vozi. Mislila sam da neće biti lako kontrolisati ovaj model sa sedam sedišta, posebno na ovako zahtevnoj stazi. Ali bilo je upravo suprotno. Uz to, na kolima ništa nije menjano u odnosu na standardni model, kako bi pokazali kakav će auto biti na raspolaganju i kupcima", rekla je Šmic nakon vožnje.

Pogledajte kako izgleda sportska verzija "kodiaka":

Ispod haube "kodiaka RS" se nalazi dvolitarski bi-turbo dizelaš koji prenosi na sva četiri točka snagu od 240 konjskih snaga. Do "stotke" će mu trebati oko 6,5 sekundi.

U odnosu na standardni "kodiak", RS verzija i posebni aerodinamični paket i oslanjanje, jače kočnice, kao i sportski izduvne grane. U unutrašnjosti enterijer se odlikuje sportskim sedištima i volanom.

Zvanična premijera ovog modela biće upriličena na jesen u sajmu automobila u Parizu, a prodaja kreće od oktobra. Prema nezvaničnim informacijama cena ovog modela biće oko 46.000 evra.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti