Hapšenja zbog "zatrovane vode":Pao i radnik MUP-a!

Autor:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapsili F.J. (1976) i B.C. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

60
A- A A+
voda, čaša Foto: Mondo/Goran SivačkiOni se sumnjiče da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da “u naredna dva dana vodu u Beogradskom vodovodu ne treba koristiti za piće, jer se u vodu greškom prosuo metan, pun kancerogenih čestica“ i na taj način izazvali uznemirenost i paniku među građanima.

Osumnjičenima F.J. i B.C. određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Inače, uhapšeni B.C. je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, sapštio je MUP.

Takođe, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv još šest osoba, zbog sumnje da su počinili isto krivično delo, biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Voda u Beogradu je ispravna za piće i odličnog je kvaliteta, izjavio je prethodno zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nakon što su se na društvenim mrežama pojavile informacije da je voda "zatrovana".

Evo šta je on potom uradio na konferenciji za novinare:

Izvor: MONDO

Oglasio se i direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević, koji je rekao da je on lično noćas obavestio nadležne institucije o informaciji koja se pojavila na društvenim mrežama.

"Očekujemo da će biti nađeni oni koji su distribuirali ovu vest na tako brutalan način, a Beograđani ne treba da brinu jer je voda dobrog kvaliteta", kazao je Đorđević i dodao da se za 126 godina postojanja Beogradskog vodovoda nije pojavio nijedan incident, niti akcident.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti