"Ne možemo da čekamo još četiri godine"

Autor:

Meksikov veteran Rafa Markez želi da ispiše istoriju Mundijala, ali da to uradi i njegova ekipa.

Ako na turniru u Rusiji odigra makar jedan minut, Rafael Markez će u 40. godini zabeležiti nastup na petom Mundijalu u karijeri, čime će izjednačiti rekord u vlasništvu svog zemljaka Antonija Karbahala (1950-1966) i Nemca Lotara Mateusa (1982-1998).

Markez je već završio klupsku karijeru, u dresu Atlasa, a u Rusiji će definitivno okačiti kopačke o klin.

Nekadašnji štoper Barselone nada se da to neće biti pre četvrtfinala, jer bi tako "sombrerosi" prekinuli seriju od četiri eliminacije u rundi 16 najboljih.

"Mnogo nam smeta to što od četiri prilike nismo iskoristili nijednu. Želim da ispišem istoriju sa reprezentacijom, a momenat za to je sada. Ne možemo da čekamo još četiri godine", naglasio je Markez.

Meksiko je u dve od četiri utakmice osmine finala imao vođstvo, a najbolniji poraz bio je onaj od Holandije 2014. godine, kada je rezultat do 88. minuta bio 1:0, ali su zeleno-belo-crveni ostali i bez produžetaka.

"Imamo sve što je potrebno da uspemo. Samo moramo da ubedimo sebe da je to moguće i da se mentalno pripremimo za istorijski poduhvat".

Njihov prvi meč na Svetskom prvenstvu biće derbi grupe protiv Nemačke, u nedelju u Moskvi od 17.00, a onda će se sastati sa Južnom Korejom i Švedskom.

Povezano

Sve vesti