Vesić: Evo šta je bio cilj lažne vesti o vodi...

Autor:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je u četvrtak uveče da je širenje lažne vesti o ispravnosti vode bila očigledno dobro organizovana akcija.

34
A- A A+

Njen cilj je bio destabilizacija beogradske vlasti i čitavog društva, rekao je Vesić i zahvalio MUP-u na brzoj reakciji.

"U ime Skupštine grada Beograda zahvaljujem se Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj reakciji, jer su neki od onih koji su širili lažne vesti da je voda za piće u Beogradu neispravna već privedeni pravdi", naveo je Vesić u izjavi i istakao da niko nema pravo da širi lažne vesti i uznemirava javnost posebno kada je u pitanju javno zdravlje.

"Ovo je bio još jedan način za maltretiranje građana Beograda, poput blokada saobraćaja koje su bile aktuelne pre nekoliko dana. Tada građani nisu mogli da stignu na svoja odredišta, dok danas mnoge majke nisu znale da li da vode decu u vrtić ili školu, što je potpuno razumljivo. Ovakvi postupci šire paniku među stanovništvom i moraju biti sankcionisani", istakao je zamenik gradonačelnika.

Vesić pio česmovaču: Provokacija, voda je ispravna

Vesić, voda za piće Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Vesić je izrazio zahvalnost policiji zato što vodi računa o građanima i dodao da Beograđani i Beograđanke uvek mogu da računaju na svoju policiju.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, po nalogu Višeg javnog tužilaštva ranije danas uhapsili F.J. (42) i B.C. (39) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

Oni se sumnjiče da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da "u naredna dva dana vodu u Beogradskom vodovodu ne treba koristiti za piće, jer se u vodu greškom prosuo metan, pun kancerogenih čestica" i na taj način izazvali uznemirenost i paniku među građanima.

Povezano

Sve vesti