MONDO/Agencije

Majka i maloletna ćerka grupno silovane

Indijska policija uhapsila je četiri osobe osumnjičene za grupno silovanje žene i njene 14-godišnje ćerke pošto su joj muža vezali za drvo, saopštile su danas vlasti.

8
A- A A+
silovanje zlostavljanje silovana silovatelj nasilje nasilnik žrtva seksualno zlostavljanje Foto: MONDO, Mario Milojević

Seksualni zločini protiv žena u Indiji u porastu su uprkos usvajanju strožih zakona. Zemlju potresa serija seksualnih napada od 2012. godine, kada je grupa nasilnika silovala i ubila studenta tokom vožnje u autobusu u Nju Delhiju.

Tročlana porodica vraćala se motorom u svoje selo u sredu uveče kada su ih naoružani muškarci zaustavili na napuštenom poligonu kod mesta Gaja, rekao je neimenovani policijski zvaničnik.

Brutalno: Grupno silovana turistkinja u Riminiju

Osumnjičeni su uhapšeni juče i danas, a policija traga za još dve osobe koje su pobegle posle izvršenja tog zločina.

Uprkos usvajanju niza zakona kojima je kazna za silovanje odraslih povećana na 20 godina zatvora, brutalni napadi u Indiji ne jenjavaju.

Kao odgovor na česta nedavna silovanja i ubistva devojčica, Indija je u aprilu uvela smrtnu kaznu za silovanje dece mlađe od 12 godina.

Grupno silovali devojku, njih 40 gledalo LIVE

Novim indijskim zakonima kazna za silovanje povećana je sa 10 na 20 godina, a krivičnim delima su proglašeni voajerizam, proganjanje i trgovina ženama.

Takođe, počiniocima teških zločina sada može biti suđeno kao odraslima kada napune 16 godina, a ne 18.

Povezano

Sve vesti