MONDO/Beta

Tužilac: Novinar nije osumnjičen, već...

Autor:

Tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva iz Vršca Tihomir Knežević izjavio je da je novinar Stefan Cvetković večeras završio davanje izjave u svojstvu građanina u Upravi kriminalističke policije u Beogradu.

27
A- A A+
snimatelj, novinar, konferencija, kamera, reporter Foto: Mondo/Stefan Stojanović

 Cvetković je nestao pre nekoliko dana i danas je pronađen živ i zdrav.

Tužilac Knežević je za agenciju Beta rekao da je"Stefan Cvetković dao izjavu u svojstvu građanina, koja se može smatrati prijavom za protivpravno lišenje slobode."

"U tom pravcu nije mu bio potreban advokat. Za sada nije ni osumnjičen ni ništa slično, nego se tretira kao oštećen. Dakle, procedura sa državnim organima je završena. Detalje ćemo kasnije saopštiti",  rekao je Knežević.

Dodao je da će zapisnik o davanju izjave, kao i svi ostali dokazi biti dostavljeni tužilaštvu od strane Policijske uprave.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu rukovodi pretkrivičnim postupkom u slučaju Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve, čiji je nestanak bio prijavljen u sredu kasno uveče.

On je, prema navodima predstavnika vlasti, pronađen danas u ranim popodnevnim satima u rejonu Bele Crkve.

Ranije večeras je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da su novinaru Cvetkoviću garantovana sva prava.

"Novinaru Cvetkoviću garantovana sva prava"

"Pošto vidim da je bilo zabrinutosti - on ima sva prava, pružene su mu sve mogućnosti pravne zaštite, njegova bezbednost je potpuna, u zgradi MUP-a je, ima i potpunu zdravstvenu zaštitu. Ali čitava prica je dosta čudna", rekao je Stefanović za RTS.

Evo šta je i predsednik Aleksandar Vučić rekao o nestanku novinara.

Vučić: Novinar Stefan Cvetković je živ i zdrav!

Nestanak Cvetkovića prijavljen je u sredu kasno uveče, kada je pronađen automobil koji je koristio.

Mediji su objavili da su motor i farovi njegovog automobila bili uključeni, vrata otvorena, a pored je pronađen Cvetkovićev sat kojem je bila otkinuta narukvica.

MUP je odmah po saznanju da je nestao novinar Cvetković uključio više različitih organizacionih jedinica u potragu i pretragu šireg terena gde je pronađeno vozilo koje je on koristio.

U Belu Crkvu je iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije.

Više desetina žandarma pretražili su priobalje Šaranskog jezera i Šljunkare, dok je nekoliko ronioca bilo angažovano na pretrazi Šaranskog jezera. Na terenu je angažovana Helikopterska jedinica MUP-a Srbije.

Ranije je saopšteno iz novinarskih udruženja, da se Cvetković u poslednje vreme bavio osetljivim temama, između ostalog i ubistvom Olivera Ivanovića.

Ubistvo Ivanovića: Priveden novinar iz Bele Crkve

Po povratku sa Kosova u maju, kosovska policija zadržala ga je šest sati zbog kontakata koje je napravio u toku istraživanja. Cvetkoviću je ranije prećeno zbog novinarskog rada. Njegov automobil bio je oštećen nakon što su ga lokalni zvaničnici obeležili "legitimnom metom" i kao "stranog plaćenika".

Tagovi:

Povezano

Sve vesti