Pljusnulo u Čačku, centar pod vodom

Obilna kiša pala je danas posle podne u Čačku i "potopila" glavne gradske ulice, a najkritičnije stanje je u Ulici Vojvode Stepe i Nemanjinoj, gde je voda poplavila automobile na kolovozu.

0
A- A A+
kiša Foto: MONDO

Portal Glas zapadne Srbije prenosi da je zamenik gradonačelnika Čačka, Milan Bojović, izjavio je da su raspoložive komunalne ekipe na terenima, a da je u pojedinim delovima grada zbog ogromne količine vode saobraćaj potpuno zaustavljen.

Umesto prognoziranih deset litara za tri sata, palo je više od trideset litara kiše po kvadratnom metru za sat vremena, javlja RTS.

Veća količina vode zadržala se na ulicama a poplavljene su i sutereni i podrumske prostorije kuća i stambenih zgrada koji su na nižim kotama.

"Za sada je najkritičnije na gradskom području, još uvek nismo dobili pozive iz sela. Ćekamo da se jave ekipe sa terene i saopšte nam tačno stanje", rekao je Bojović.

Uhvatio se za zavesu i spasao sigurnog utapanja!

Iz Sektora za vanaredne situacije saopšteno je da su ugrožene i ulice Kneza Miloša, Vase Popovića, Ciglarska i Obilićeva.

"Mnogo vode je na ulicama, radi se o površinskoj vodi koju kanalizacija nije mogla da prihvati i izlila se na kolovozu", rekao je šef službe za bezbednost i odbranu grada Čačka Bratislav Zečević za GZS.

Zbog vode koja je ušla u jednu od trafostanica, pojedini delovi grada bili su bez električne energije oko sat vremena.

Povezano

Sve vesti