Sukob Hrvata: Jedan ide kući!

Autor:

Nezadovoljstvo koje tinja već neko vreme, kulminiralo je na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Nikola Kalinić poslat kući zbog nediscipline.

18
A- A A+

Samo dan nakon što je Hrvatska rutinski dobila Nigeriju 2:0 u prvoj utakmici na Mundijalu, narušena je atmosfera u ekipi naših zapadnih komšija.

Hrvatski mediji pišu da je selektor Zlatko Dalić "presekao" i odlučio da više ne trpi hirove 30-godišnjeg Nikole Kalinića, pa ga je poslao kući.

O čemu je reč?

Tokom susreta sa Nigerijom, Dalić je želeo da Mandžukića zameni Kalinićem, ali mu je ovaj rekao da ne može da igra jer ga bole leđa. Umesto njega, u igru je u 86. minutu ušao nezagrejani Pjaca.

Dalić je danas potvrdio da je Kalinića poslao kući:

"Na utakmici sa Nigerijom se zagrejavao, trebalo je da uđe u igru, ali je rekao da nije spreman. Nije bio spreman ni protiv Brazila (u prijateljskoj utakmici uoči Mundijala), nije bio ni juče na treningu spreman, a meni su potrebni zdravi i spremni igrači", rekao je Dalić i otišao ja potom na trening reprezentacije Hrvatske.

Ovo nije prvi put da Kalinić odbija da uđe u igru, slično se dešavalo i u nekim prijateljskim utakmicama. Dalić je trpeo, ali sad je prekipelo.

"Ekipu čine 23 igrača i svako za nju mora da živi. U suprotnom nema atmosfere. Vedran Ćorluka je nama bitan, a on je bez reči prigovora prihvatio da bude rezerva", rekao je Dalić na konferenciji za novinare u nedelju, nagovestivši o čemu je ovde reč.  

Bez Nikole Kalinića na klupi, Dalić nema rezervnog napadača.

Povezano

Sve vesti