MONDO/Beta

Poslanik Babić dobio preteće pismo

Autor:

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović izjavio je danas da je poslanik SNS, Vlado Babić iz Sombora, koji je po nacionalnosti Bunjevac, dobio anonimno preteće pismo.

24
A- A A+
vučić, zakletva, skupština, predsednik srbije, inaguracija, vučić predsednik Foto: Mondo/Stefan Stojanović"Vlado Babić dobio je danas na adresu Skupštine Srbije preteće pismo, pisano rukom, latiničnim pismom, u kome mu se između ostalog preti da će biti zaklan, zato što je pre nekoliko dana replicirao poslaniku (Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini) Tomislavu Žigmanovu i zbog toga što se zalaže za očuvanja identiteta bunjevačke nacionalne manjine", rekao je Martinović u Skupštini Srbije.

On je naveo da se u tom pismu vređa i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

U pismu se, kako je rekao, preti i ženskom delu Babićeve porodice.

Martinović je dodao da sa tim pretnjama treba da bude upoznata Vlada Srbije i Ministarstvo unutrašnjih psolova.

Radikali pretili Jerkov: K**** ustaška!


"Plašim da se da je ovo nastavak najgore moguće kampanje protiv Srbije. Mi smo o tome više puta govorili, ali ovo je prevazišlo svaku meru. Ovo je atak na ličnost jednog narodnog poslanika, preti se njegovoj porodici, odnosno ženskim članovima", rekao je on.

Istakao je da se na na najgori mogući način govori o Srbiji, njenom rukvodstvu, o srpskim političarima, ali i onima koji su i u opoziciji.

"Mi ćemo kao poslanička grupa insitirati da se otkrije ko stoji iza ovog pisma", rekao je Martinović i zamolio Vladu Srbije i MUP da pretnje najozbiljnije istraži i otkrije ko stoji iza čina.

Pismo je osudila i poslanica SRS Vjerica Radeta koja je rekla da je strašno što se dešavaju ovakve stvari.

Ministar države uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je da je "ovo sraman čin" i da je poziv na linč neprihvatljiv u demokratskoj zemlji i a će o svemu obavestiti Vladu i ministra unutrašnjih poslova.

Povezano

Sve vesti